Έναν εύκολο, γρήγορο, υγιεινό και πεντανόστιμο τσιπουρομεζέ σας προτείνω για σήμερα αγαπημένοι μου φίλοι. Γαύρος φουρνιστός με αμπελόφυλλα. Φτιάξτε τον ανεπιφύλακτα και θα ξετρελαθείτε με τη θεσπέσια γεύση του! Δεν το κρύβω πως για πολλές δεκαετίες τον είχα και σέρβιρα στο μαγαζί μου. Πάντα έκανε τη διαφορά και γινόταν ανάρπαστος ..εν ριπή οφθαλμού!
Γαύρος φούρνου με αμπελόφυλλα
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
γαύρος καθαρισμένος και αλατισμένος
αμπελόφυλλα (πλυμένα με ξύδι πάντα)
Για τη σως θα βάλουμε:
χυμό λεμονιού
μουστάρδα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
γλυκιά πάπρικα.
Τρόπος παρασκευής:
Τυλίγουμε με τα αμπελόφυλλα τον γαύρο. Στο ταψάκι τα τοποθετούμε με σειρά. Εάν θέλετε βάζετε και λαδόκολλα.
Ρίχνουμε το υγρό μίγμα να μισοσκεπάσει το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Στα 10 τελευταία λεπτά κάνουμε ένα γύρισμα για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε ζεστά για ξεκίνημα με ένα τσιπουράκι ή ουζάκι της αρεσκείας σας.
Αξίζει τον κόπο πραγματικά και θα δεχτείτε τα εύσημα των συνδαιτυμόνων σας όπως τα δεχόμουν και εγώ πάντα.
Με πολύ μεράκι για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος και τώρα που είναι η εποχή των αμπελόφυλλων είναι ό,τι καλύτερο για να το δοκιμάσετε.