Όταν έχεις τραπέζι αγαπημένα σου πρόσωπα και θέλεις να τους ευχαριστήσεις μα και συγχρόνως να τους εντυπωσιάσεις, δεν έχεις παρά να κάνεις μία θεϊκή τούρτα παγωτού, διπλής όψεως. Η συνταγή για εσάς με πολλή αγάπη. Σοκολατένιο παγωτό με γκανάζ σοκολάτας από έξω και σοκολάτα – βανίλια από μέσα. Φτιάξτε το και απογειώστε τις αισθήσεις σας!
Τούρτα παγωτό
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
2 φυτικές κρέμες σαντιγί (την πράσινη)
1 κουτί ζαχαρούχο (400 γρ.)
200 γρ. γάλα συμπυκνωμένο
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ πρώτα τις δύο κρέμες σαντιγί για 2-3 λεπτά και μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε το ζαχαρούχο, τις βανίλιες, το γάλα και τα χτυπάμε όλα μαζί, για 2 λεπτά ακόμα.
Για να κάνουμε το σοκολατένιο παγωτό, βάζουμε έξτρα 2 κουταλιές της σούπας κακάο και 50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα. Έτσι έχουμε παγωτό βανίλιας και παγωτό σοκολάτας.
Σε ένα τσέρκι ή σε ένα αποσπώμενο ταψάκι βάζουμε τη μισή σαντιγί βανίλιας και τη μισή σαντιγί σοκολάτας.
Για τη γκανάζ θα χρειαστούμε:
200 γρ. ζεστή κρέμα γάλακτος
200 γρ. κομματάκια κουβερτούρας και
1 κ.γ. μέλι
Στολίζουμε όπως μας αρέσει.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!