Δόξα τω Θεώ και φέτος η κερασιά μας φορτώθηκε καρπούς. Και μάλιστα είναι πετροκερασιά, μια ποικιλία ιδανική για το αγαπημένο μας γλυκό κουταλιού: το γλυκό κεράσι!
Μαζί με τη Σοφία το φτιάχνουμε κάθε χρόνο, σίγουρα ένα από τα κορυφαία στο είδος του.
Φτιάξτε το λοιπόν κι εσείς, σας το προτείνω με κλειστά μάτια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενθουσιαστείτε..
Γλυκό κουταλιού κεράσι, δια χειρών Σοφίας Τσαλαμπούνη.
Υλικά:
1 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
100 ml νερό
Χυμό λεμονιού
Τρόπος παρασκευής:
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη.
Αφήνουμε μια βραδιά στο ψυγείο.
Έπειτα στην κατσαρόλα με νερό να πάρουν μια βράση για 15 λεπτά.
Τα αφήνουμε 12 ώρες περίπου και άλλη μια βράση 15 λεπτών προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού.
Αφού κρυώσουν, αποθηκεύουμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα για να διατηρούνται εκτός ψυγείου.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος με τις ευχές μας για καλό καλοκαίρι!