Φιογκάκια αλμυρά και γλυκά – Μαγικές γεύσεις για κάθε γούστο!

Φιογκάκια αλμυρά και γλυκά
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Εδώ σας έχω σούπερ σπέσιαλ τυροπιτάκια και κρουασανάκια για όλες τις ώρες.

Τόσο νόστιμα που ποτέ δε μπορείς να σταματήσεις τρώγοντας μόνο ένα! 

Η συνταγή για εσάς:

Φιογκάκια αλμυρά και γλυκά 3

Τυροπιτάκια φιογκάκια κουρού αλμυρά και Κρουασανάκια φιογκάκια γλυκά

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά για τη συνταγή μας:

250 γρ. χλιαρό γάλα

250 γρ. ηλιέλαιο

150 γρ. γιαούρτι

100 γρ. νερό

1 κ.γ. σόδα φαγητού

2 κουταλιες της σούπας ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

50 γρ. φρέσκια μαγιά ή δύο φακελάκια ξερή μαγιά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Φιογκάκια αλμυρά και γλυκά 2

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Θέλουμε να μας βγει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Περιμένουμε 1 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας και να ξεκουραστεί.

Μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και μέσα βάζουμε ό,τι μας αρέσει. Μπορούμε να βάλουμε είτε αλμυρή γέμιση, είτε γλυκιά, είτε και τα δύο.

Έπειτα τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί  και τα καλύπτουμε με σελοφάν  και περιμένουμε να φουσκώσει λίγο ακόμη.

Φιογκάκια αλμυρά και γλυκά 4

Αλείφουμε με δύο κρόκους αυγών και λίγο νεράκι.

Ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 με 30 λεπτά.

Φιογκάκια αλμυρά και γλυκά 1

Καλή επιτυχία σε όλους!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Παρασκευή 21-05-2021
Επόμενο άρθροΡολό κιμά με γραβιέρα και αρωματικά – Μια γευστική δημιουργία που ξεχειλίζει νοστιμιά