Πάντα μ΄ αρέσει να πειραματίζομαι στη μαγειρική. Αν το αποτέλεσμα αξίζει σας το παρουσιάζω. Έτσι λοιπόν σας συνιστώ μια δημιουργία μου που δέχτηκε τα εύσημα των συνδαιτυμόνων μου και το ίδιο ελπίζω αν το κάνετε από τους δικούς σας. Γαύρος φούρνου παρκαρισμένος με πατατάκια τσιπς. Έκανα μια μικρή ποσότητα για δοκιμή, την επόμενη θα είναι μεγαλύτερη αφού είναι νοστιμότατη.
Γαύρος φούρνου με πατατάκια
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
γαύρος καθαρισμένος
Σε ένα μπολάκι έβαλα:
γιαούρτι
ούζο (του πάει πολύ)
μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ρίγανη
Σε δεύτερο μπολάκι:
πατατάκια τσιπς τριμμένα στο μούλτι με γεύση μπάρμπεκιου (γούστα είναι αυτά).
Εκτέλεση:
Αφού αλατίσουμε τον γαύρο τον περνάτε διαδοχικά απο το πρώτο και δεύτερο μίγμα.
Σε ταψάκι με λαδόκολλα και λίγο ελαιόλαδο κάτω, τα τοποθετούμε με σειρά. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 40 λεπτά.
Έκανα μια σως για συνοδεία:
μαγιονέζα
μουστάρδα
γλυκιά πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εννοείται ένα τσιπουράκι για ξεκίνημα πάντα είναι απαραίτητο.
Με πολύ μεράκι για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος.