Χαλβάς σιμιγδαλένιος – Το γλυκό «σύμβολο» της παραδοσιακής κουζίνας!

Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Γλυκίσματα ή γλυκά θα βρεις άπειρα στο πλούσιο παλμαρέ της ελληνικής κουζίνας, ή ζαχαροπλαστικής εάν θέλετε. Υπάρχουν όμως κάποια από αυτά που ξεχωρίζουν, που είναι top of the top (κορυφαία των κορυφαίων)! Εάν στην εξίσωση αυτή προσθέσεις και το στοιχείο της παράδοσης, τότε θα οδηγηθείς στο γλυκό που από μόνο του είναι μια κατηγορία. Ο μοναδικός χαλβάς από σιμιγδάλι!

Τώρα που οι περισσότεροι νηστεύουν ή θα αρχίσουν να νηστεύουν για τη Μεγάλη Εβδομάδα, να μία καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια. Να θυμηθούμε ένα γνήσιο μαμαδίστικο γλυκό και τρώγοντάς το να νοσταλγήσουμε τα όμορφα χρόνια του παρελθόντος. Την αγαπημένη μας μανούλα να το φτιάχνει σερβίροντας στοργικά όλη την οικογένεια, που ανυπόμονα καρτερά την εμφάνιση του γλυκού στο σπιτικό τραπέζι…

Χαλβάς σιμιγδαλένιος 2

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

Η συνταγή είναι η κλασική  που όλοι γνωρίζουμε 4, 3,2,1 :

4 κούπες νερό

3 κούπες ζάχαρη

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

1 κούπα ηλιέλαιο

2 ξυλάκια κανέλα Κεϋλάνης

λίγες φέτες λεμονιού μέσα στο σιρόπι

Και για το ντεκόρ κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε κομμάτια σοκολάτας και ψιλοκομμένα καρύδια.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος 1

Εκτέλεση:

Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε 2 κατσαρόλες. Στη μία θα προσθέσουμε το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι το οποίο θα καβουρδίσουμε για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Θέλει προσοχή να μην μας καεί.

Στη δεύτερη κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι.

Προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα στικς κανέλας και τις φέτες λεμονιού. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά μόνο!

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι μας, με πάρα πολύ προσοχή!

Για να μην καούμε χρησιμοποιούμε μία κουτάλα και βάζουμε μία μία κουτάλα από το σιρόπι μας, μέσα στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Μόλις απορροφηθεί όλο το σιρόπι, το τραβάμε στην άκρη σκεπασμένο με μία βαμβακερή πετσέτα.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος 3

Μετά από 15 λεπτά το σερβίρουμε όπως εμείς θέλουμε και απολαμβάνουμε το δημιούργημά μας.

Καλή σας επιτυχία και φυσικά,  

Καλή σας απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΦοροανάσες για εκατομμύρια φορολογούμενους: Για ποιους καταργείται το πέναλτι για τις e-αποδείξεις, ποιοι απαλλάσσονται από τα τεκμήρια
Επόμενο άρθροΑποκλειστικά στον Έμβολο ζωντανή μετάδοση αγώνα Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων-Ν.Π.Ο. Νέας Καλλικράτειας