Μια γευστική δημιουργία πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη. Για Κυριακάτικο τραπέζι ή για τις ημέρες που εθιμικά ζητούν ψαροφαγία…
Το κρασί δίνει μια ξεχωριστή πινελιά στο ψάρι όπως και η μουστάρδα με το λεμόνι.
Η σαλάτα με φύλλα σπανάκι και ντοματάκια ότι καλύτερο.
Αν δεν σας αρέσει η ιδέα της σαλάτας μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα πουρέ λαχανικό ή βραστά λαχανικά και πατάτες.
Φιλέτο πέρκα με κρούστα ψωμιού
Από τον Αναστάσιο Τόλη, executive chef, επίτιμο πρόεδρο Λέσχης Αρχιμαγείρων
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό φιλέτα πέρκας φρέσκα ή κατεψυγμένα των 250 γρ.
4 φέτες ψωμί του τοστ
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon, απαλή
1 σκελίδα σκόρδου
Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
Χυμό από 1 λεμόνι
160 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
150 ml κρασί λευκό
30 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
400 γρ. φύλλα σπανάκι baby
10 ντοματίνια, τσέρυ κομμένα στη μέση
Για το φινίρισμα
κλωναράκια μάραθου
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα φιλέτα πέρκας και τα περνάμε με το 130 ml ελαιόλαδο, μουστάρδα και από τις δυο πλευρές και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι φρέσκο.
Στο μπλέντερ βάζουμε τις φέτες ψωμιού, 30 ml ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι γίνουν χοντρά ψίχουλα.
Βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού σε ταψί με ελαιόλαδο, τα περιχύνουμε με κρασί λευκό, χυμό λεμονιού και προαιρετικά λίγο νερό.
Με τα ψίχουλα του ψωμιού πασπαλίζουμε και καλύπτουμε όλο το ψάρι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσει το ψάρι μια χρυσαφένια κρούστα.
Σερβίρουμε με σαλάτα σπανάκι, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με ντοματίνια και μάραθο.