Αφού πλέον βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, ήρθε η ώρα να φτιάξουμε και εμείς τις δικές μας σπιτικές μαρμελάδες.
Είτε για να τις απολαύσουμε πάνω σε μία φέτα φρεσκοψημένου ψωμιού, είτε σε γλυκές παρασκευές.
Εδώ σας έχω μία μαγευτικά αρωματική σπιτική μαρμελάδα, που όλοι μπορούμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε κάθε εποχή του χρόνου. Βάση μας η φράουλα, ένα φρούτο που απογειώνει τις αισθήσεις και φέρνει την άνοιξη στην κουζίνα μας!
Μαρμελάδα φράουλα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
2,5 κιλά φράουλες τεμαχισμένες σε μικρά κομμάτια
2 κιλά ζάχαρη
χυμός ενός λεμονιού
2 βανίλιες
λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αφήνουμε για τουλάχιστον ένα 12ωρο τις τεμαχισμένες φράουλες στο ψυγείο μαζί με τη ζάχαρη, για να σταθούν και να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Μετά το πέρας του 12ωρου, τις βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα (ή σε 2 μέτριες κατσαρόλες) να βράσουν για κανένα 40λεπτο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα της μαρμελάδας μας.
3 λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις βανίλιες μας και προαιρετικά το κονιάκ.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη και τη βάζουμε όπως είναι καυτή, στα ζεστά και αποστειρωμένα μας βάζα.
Αναποδογυρίζουμε τα βάζα με μία πετσέτα και τα αφήνουμε έτσι ανάποδα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!