Ένα φαγητό υπέροχο και πολύ λαχταριστό, που πραγματικά τρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Μία συνταγή που απολαμβάνει κανείς όλο το χρόνο, όλες τις εποχές.
Και τώρα που έχουμε άνοιξη, είναι το ιδανικότερο φαγητό για να το απολαύσουμε ακόμα και στο μπαλκόνι μας.
Μοσχαράκι με λιγκουίνι
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για 4 άτομα:
700 γρ. κρέας μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κύβο νοστιμιάς βοδινού
10 ντοματίνια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Κύμινο
μπαχάρι
κανέλα Κεϋλάνης
κόκκινη καυτερή (ή γλυκιά) πάπρικα
ρίγανη
2 κούπες χλιαρό νερό
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
Και φυσικά 1 πακέτο λιγκουίνι ή ότι ζυμαρικά εσείς θέλετε.
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ μαζί με τα ντοματίνια και τέλος όλα τα μπαχαρικά.
Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και στο τέλος προσθέτουμε το χλιαρό νερό. Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
Βράζουμε σε ζεστό νερό τα λιγκουίνι για 10 λεπτά.
Τέλος, ρίχνουμε μέσα στο κρέας τα ζεστά λιγκουίνι και απολαμβάνουμε ένα θεσπέσιο γεύμα.
Καλή σας όρεξη και καλή σας επιτυχία!