Το κέικ που θα φτιάξουμε σήμερα θα σας αρέσει πολύ, τόσο που θα το αποζητάτε συνέχεια.
Γι΄αυτό λοιπόν κρατείστε τη συνταγή, εφαρμόστε την όπως τη βλέπετε και σύντομα θα γίνει για σας μια γλυκιά καθημερινή απόλαυση!
Η συνταγή για εσάς:
Κέικ νηστίσιμο και μυρωδάτο
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι φαρινάπ
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βιτάμ ή 250 γρ. ηλιέλαιο
150 γρ. χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
λίγο κονιάκ ή Λικέρ της αρεσκείας μας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
2 κ.γ. κακάο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ (εκτός από το αλεύρι μας) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και κρατάμε τα 2/3 της ζύμης.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το 1/3 της ζύμης και προσθέτουμε το κακάο μας, το χτυπάμε στο μίξερ να ενσωματωθεί καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ρίχνουμε πρώτα το μισό άσπρο μείγμα, από επάνω τη ζύμη της σοκολάτας και τέλος το υπόλοιπο μισό της άσπρης ζύμης.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Τέλος, μόλις γίνει το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει περίπου για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Καλή σας επιτυχία!