Λένε ότι παγωτό χωρίς γλυκό δεν πάει.
Επειδή συμφωνώ 100% με αυτό, σας έφτιαξα ένα ταιριαστό ζευγάρι σπιτικής πορτοκαλόπιτας και χειροποίητου παγωτού.
Συνδυασμός που τρελαίνει!
Πορτοκαλόπιτα με σπιτικό παγωτό
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
- Υλικά για την πορτοκαλόπιτα:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Τα βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που σας τα γράφω.
Και φυσικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας, τα οποία έχουμε προηγουμένως κόψει σε μικρές λωρίδες και τα αφήνουμε για μισή ώρα να στεγνώσουν.
Όταν ετοιμαστεί το μείγμα μας, ρίχνουμε μέσα σε αυτό και τα λίγο ξεραμένα φύλλα κρούστας, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μέτριο και λαδωμένο ταψί, βάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Για το σιρόπι μας τώρα:
700 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη
100 γρ φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας
Βράζουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά.
Στο καυτό ταψί μας, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι ή μπορούμε να κάνουμε και το αντίθετο, δηλαδή κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι.
Τώρα και η συνταγή μας, για το χειροποίητο παγωτό..
- Παγωτό βανίλιας-σοκολάτας και από μέσα σταγόνες σοκολάτας
Υλικά:
1 φυτική κρέμα σαντιγί των 500γρ.
1 κουτί ζαχαρούχο (400 γρ.)
100 γρ. γάλα συμπυκνωμένο
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πρώτα την κρέμα για 2-3 λεπτά και μόλις αφρατέψει, ρίχνουμε το ζαχαρούχο, τις βανίλιες και το γάλα για 2 λεπτά ακόμα. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγες σταγόνες σοκολάτας για έξτρα γεύση.
Για να κάνουμε και το παγωτό σοκολάτας βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας κακάο και 50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα.
Καλή σας επιτυχία!