Επειδή η μαγειρική είναι μεράκι και φαντασία έκανα και εγώ μια δική μου δημιουργία, με βάση τα δύο αυτά χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα εξέπληξε ευχάριστα τους συνδαιτυμόνες μου και εμένα μαζί, φυσικά γι’ αυτό σας το παρουσιάζω.
Έκανα μία μικρή ποσότητα για δοκιμή, την επόμενη θα είναι μεγαλύτερη αφού το αποτέλεσμα αξίζει πραγματικά.
Γαρίδες φούρνου παναρισμένες με corn flaces
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
γαρίδες καθαρισμένες (μόνο τις ουρίτσες αφήνουμε)
Σε ένα μπολάκι:
γιαούρτι ή αμυγδαλόγαλo αν θέλετε νηστίσιμο
μουστάρδα
χυμό και ξύσμα λεμονιού
ούζο
αλάτι
πιπέρι
Για το πανάρισμα
Corn flaces στο μούλτι τριμμένα
Εκτέλεση:
Βουτάμε τις γαρίδες στο πρώτο ρευστό μίγμα και τις πανάρουμε στη συνέχεια με τα corn flaces.
Τοποθετούμε στο ταψάκι με λαδόκολλα, αφού προσθέσουμε βασιλικό που δίνει υπέροχο άρωμα και σκόρδο.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 20 λεπτά γυρνώντας και από την άλλη πλευρά να τραγανιστούν.
Σερβίρουμε με τσιπουράκι για ξεκίνημα.
Αφού είμαστε σε περίοδο νηστείας ας εμπλουτίσουμε τις γεύσεις μας με διαφορετικό τρόπο.
Με πολύ μεράκι για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος.