Λουκουμάδες όλο γλύκα – Σκέτος αφρός!

Λουκουμάδες
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Αφού διανύουμε περίοδο νηστείας είπα να σας δείξω μία υπέροχη συνταγή, για να σας γλυκάνει λιγουλάκι.. Λουκουμάδες σπιτικοί αφράτοι, νηστίσιμοι και εύκολοι να τους φτιάξεις. Η αλήθεια είναι πως αν ξεκινήσεις να τρως, δύσκολα να σταματήσεις!

Η συνταγή για εσάς:

Λουκουμάδες 2

 Λουκουμάδες

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Συνταγή για τους λουκουμάδες

Υλικά:

500 γρ. φαρίνα, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κοφτή κ.γ. αλάτι.

1 κ.σ. μέλι.

480 γρ. χλιαρό  νερό

Λουκουμάδες 1

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε στο αλεύρι όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και συγχρόνως ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και καλύπτουμε το μπολ με κουβερτούλα για να είναι ζεστό το ζυμαράκι μας.

Μετά από μισή με μια ώρα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο.

Περιχύνουμε είτε με μέλι, είτε με σοκολάτα, μερέντα, καρύδια, κανέλλα και ό,τι άλλο θέλουμε!

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Σάββατο 27-03-2021
Επόμενο άρθροKöttbullar, τα κεφτεδάκια της Σουηδίας