Γλυκός Ήλιος – Εντυπωσιακό και ανεβαστικό γλυκό!

Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Κάθε μέρα ήταν λαμπερή από το πρωί και ο ζωογόνος ήλιος φώτιζε θερμαίνοντας όλη την αλκυονίδα εβδομάδα του Γενάρη.

Ξάφνου ο δημιουργικός μου οίστρος χτύπησε καμπανάκι! Και μάλιστα το κουδούνισμα ήταν προς τη γλυκιά μεριά (γέλια).. Έτσι λοιπόν αυτοσχεδίασα με βάση την παραπάνω εικόνα, φτιάχνοντας ένα θεσπέσιο γλυκό.

Τον δικό μου γλυκό «Ήλιο»!

Γλυκός Ήλιος 3

Γλυκός Ήλιος

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)

300 γρ γάλα (χλιαρό)

150 γρ. σπορέλαιο

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 30 γρ. νωπή μαγιά

1 ασπράδι αυγού

Τον κρόκο του αυγού το κρατάμε για να βάλουμε από επάνω για το γλυκό μας μαζί με λίγο γάλα και νερό, για ωραίο χρώμα.

Γλυκός Ήλιος 4

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά, μέχρι να γίνει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Πλάθουμε σε ό,τι σχέδιο θέλουμε. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 2 μπάλες και κάνουμε το σχέδιο του ήλιου.

Μέσα βάζουμε 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού, εσείς βάζετε ό,τι άλλη γέμιση θέλετε.

Γλυκός Ήλιος 2

Από επάνω βάζουμε 2 μέτρια κόκκινα μήλα, με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα. Αφού βάλουμε και τη γέμιση, αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Γλυκός Ήλιος 1

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 με 40  λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο φυσικά.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια με πατάτες στη λαδόκολλα – Εύκολα και πεντανόστιμα!
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 21 Μαρτίου 2021