Γιουβέτσι με χοιρινά κότσια – Η γεύση του θα σας απογειώσει!

Γιουβέτσι με χοιρινά κότσια
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Ένα καθαρά Κυριακάτικο, παραδοσιακό και γιορτινό φαγητό θα ετοιμάσουμε σήμερα.

Χορταστικό και σούπερ νόστιμο γιουβέτσι με κότσια χοιρινά.

Μία συνταγή για 4 με 5 άτομα!

Γιουβέτσι με χοιρινά κότσια 1

Γιουβέτσι με χοιρινά κότσια

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά για τα κότσια:

3 μεγάλα χοιρινά κότσια

ελαιόλαδο

μουστάρδα

αλάτι

πιπέρι

κόκκινη καυτερή πάπρικα

κάρυ

ρίγανη

κύμινο

λίγο σκόρδο (προαιρετικά)

Γιουβέτσι με χοιρινά κότσια 2

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί προσθέτοντας τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και με ένα πινέλο ή με τα γάντια αλείφουμε τα κότσια μας.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα σκεπάζουμε για 1,5 ώρα με αλουμινόχαρτο ή σε μία γάστρα με καπάκι. Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ή το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για άλλη μία ώρα.

Παράλληλα σε μία κατσαρόλα, ετοιμάζουμε το κριθαράκι μας.

Για το κριθαράκι θα χρειαστούμε:

500 γρ. κριθαράκι μέτριο

1 ξερό κρεμμύδι

λίγο ελαιόλαδο

1 κύβο βοδινού

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

1 φρέσκια τριμμένη ντομάτα

1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας πελτέ

Γιουβέτσι με χοιρινά κότσια 3

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, μετά ρίχνουμε το κριθαράκι, τα μπαχαρικά, τη ντομάτα και τον πελτέ.

Μόλις γίνει το κριθαράκι, το ρίχνουμε στο ταψί ή στη γάστρα με τα κότσια για 10 λεπτά περίπου, ίσα ίσα να πάρει ωραίο χρώμα το γιουβέτσι και να ξεροψηθεί λίγο.

Και το γιουβετσάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Παρασκευή 05-03-2021
Επόμενο άρθροΠιπεροτυροκαυτερή – Ανατολίτικη νοστιμιά