Πιπεροτυροκαυτερή – Ανατολίτικη νοστιμιά

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Γευστική δημιουργία από την Καππαδοκία, που έχει άρωμα και χρώμα μοναδικό. Συνοδεύει αρμονικά τα ψητά και όλες «τις γεύσεις της φωτιάς». Γίνεται με κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης αλλά και πράσινες, καθώς επίσης και ελληνικά τυριά.  Όλα είναι θέμα γούστου και στιγμής.

Η πιπεροτυροκαυτερή τρώγεται πάντα δροσερή και έτσι μόλις την ετοιμάσουμε την βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Η συνταγή δική σας.

Πιπεροτυροκαυτερή   

Από τη Φωτεινή Κασσαβέτη περίφημη μαγείρισσα και βοτανολόγο

Υλικά

500 γρ. φέτα μαλακή

Μισό κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι

 5 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

 Αλάτι

Τρόπος Παρασκευής

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Αραδιάζουμε τις πιπεριές και ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά.

Τις γυρίζουμε με λαβίδα και από τις δύο πλευρές.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και προσεκτικά τις ξεφλουδίζουμε.

Τις βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε τη φέτα, το γιαούρτι, τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, το μαύρο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Την βάζουμε σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.

Μετά από 1 ώρα μπορούμε να σερβίρουμε, βάζοντας στη μέση μια ελιά ή πιπεριά ή αγγουράκια.

Τα φρυγανισμένα ψωμάκια «δένουν» αρμονικά και από πάνω βάζουμε μία ελιά ή κομμάτια από την πιπεριά.