Η μαγειρική είναι για μένα αγάπη διαχρονική, όμως τα γλυκά ο μεγάλος μου …έρωτας! Ζωή χωρίς γλυκό δε γίνεται, λέω εγώ.. Γι’ αυτό άλλωστε το μοιραζόμαστε τέτοιες γιορτινές μέρες με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Αρκετά όμως με τα λόγια, πάμε στα έργα.
Τί θα λέγατε για σπιτικό Χριστουγεννιάτικο κορμό; Τον έφτιαξα σήμερα και είναι αφράτος και λαχταριστός. Ιδού λοιπόν, λίγο πριν εξαφανιστεί!
Χριστουγεννιάτικος Κορμός
από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά (για το παντεσπάνι):
4 αυγά
150 ζάχαρη
Τα χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά
70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40γρ. κακάο
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας, με τα χτυπημένα αυγά.
Προσθέτουμε και λίγο ηλιέλαιο, αν θέλουμε για να γυαλίσει.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς, για 12 λεπτά μόνο.
Μόλις βγει ζεστό το παντεσπάνι μας το ρολάρουμε με μία καθαρή πετσέτα, για να πάρει το σχήμα του ρολού.
Για τη γέμιση τώρα:
Χτυπάμε στο μίξερ
1 φυτική κρέμα σαντιγύ των 500γρ.
300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
Μόλις αφρατέψει το μείγμα μας, βάζουμε τη μισή δόση πάνω από το παντεσπάνι μας, προσθέτουμε λίγη πραλίνα φουντουκιού και ξύσμα από κουβερτούρα (αυτά τα δύο προαιρετικά), για έξτρα γεύση. Και μετά ρολάρουμε.
Στην υπόλοιπη κρέμα μας, προσθέτουμε 3 κουτ.σουπ. κακάο, για να γίνει σοκολατένιο.
Κατόπιν βάζουμε πάνω από τον κορμό τη σοκολατένια κρέμα και τη διακοσμούμε όπως θέλουμε.
Καλή επιτυχία!
Υγεία και Ευτυχία σε όλους και Καλές Γιορτές!