Μοσχάρι βραστό. Η κρεατόσουπα που συναρπάζει!

Μοσχάρι βραστό κρεατόσουπα
Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Βραστό μοσχάρι, μια συνταγή που ακολούθησα 25 ολόκληρα χρόνια στο εστιατόριό μου. Εύκολη και γευστική η κλασική παραδοσιακή σούπα που αρέσει σε όλους.

Στα απλά βρίσκεται η νοστιμιά, όταν αυτά δημιουργούνται με μεράκι. Στοιχείο που δεν μου έλειψε ποτέ και συνεχίζει να υπάρχει σε κάθε μαγείρεμα, σε κάθε φαγητό μου. Η φαντασία απαραίτητο και παντοτινό εφόδιο!

Η συνταγή για εσάς:

Μοσχάρι βραστό κρεατόσουπα 1

Μοσχάρι βραστό

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνι παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά (για 5 μερίδες):

1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο

7 πατάτες

2 καρότα

σέλινο

1 κρεμμύδι μέτριο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι μαύρο σε κόκκους

Το μυστικό: δύο κλαδάκια μουριάς για γρήγορο βράσιμο του κρέατος όπως και για τα όσπρια.

Μοσχάρι βραστό κρεατόσουπα 3

Εκτέλεση:

Βράζουμε το μοσχάρι με τα κλαδάκια ξαφρίζοντας (άλλο ένα μικρό μυστικό: ρίξτε λίγο ξύδι, αμέσως ο αφρός ανεβαίνει επάνω).

Μοσχάρι βραστό κρεατόσουπα 2

Αφού το κρέας κοντεύει να βράσει ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα, εκτός από αλάτι και ελαιόλαδο που μπαίνουν 5 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε με λεμόνι φυσικό, καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο και φέτα τυρί που δένει πολύ.

Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας λίγη από την πείρα των 35 χρόνων μου..

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τρίτη 06-12-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου 2022