Γλυκό λεμόνι
Ένα υπέροχο γλυκάκι του κουταλιού που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Προσοχή χρειάζεται στην επιλογή των λεμονιών και φροντίστε να είναι Ελληνικής παραγωγής.
Η συνταγή δική σας.
Από τον Chef Γιάννη Λιονάκη Εστιατόριο Γιαλήτες Ελαφονήσι Κρήτης
Υλικά
10 φρέσκα λεμόνια ακέρωτα
1 κιλό ζάχαρη καστανή
2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα περνάμε ελαφρά με τον τρίφτη ώστε να βγουν τα αρώματα και οι χυμοί.
Με κοφτερό μαχαίρι ξεχωρίζουμε τον φλοιό γιατί μόνο αυτόν θα χρησιμοποιήσουμε. Το εσωτερικό το κρατάμε για να κάνουμε ωραία σπιτική λεμονάδα.
Τον κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα λεμόνια να βράσουν για 5 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Στην συνέχεια αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό κατά την διάρκεια της ημέρας.
Το βράδυ σουρώνουμε το τελευταίο νερό και βάζουμε τους κύβους λεμονιού στην κατσαρόλα και τους περιλούζουμε με όλη την ποσότητα της ζάχαρης.
Το πρωί, η ζάχαρη θα έχει αναμιχθεί σχεδόν με τους κύβους λεμονιού και θα έχει λιώσει. Ρίχνουμε και το λεμονοχυμό και βάζουμε το γλυκό να σιγοβράσει μέχρι να «δέσει» το σιρόπι.
Το γιαούρτι του πάει τρέλα αλλά και το παγωτό βανίλια.