Κάθε φορά που πηγαίνω στην Έφη είτε στο σπίτι της στην Μύκονο, είτε στη Γερμανία ξετρελαίνομαι με την μαγειρική της γιατί είναι δημιουργική, ανεβαστική και γρήγορη.
Είναι από αυτές τις γεύσεις που σε ανεβάζουν, δημιουργούν καλή διάθεση για παρέα και τσίπουρα…
Η συνταγή είναι της Καραϊβικής και είμαι σίγουρη ότι θα την υιοθετήσετε … καλοκαιράκι έρχεται… όλο και κάποιους καλεσμένες θα έχουμε να μοιραστούμε γεύσεις, χρώματα και αρώματα.
Πανεύκολη συνταγή που γίνεται σε 15 λεπτά…και τραβάει τσίπουρο ή κρασί.
Αν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε τις γαρίδες με ρύζι ή μακαρόνια…
Γαρίδες Pilly Pilly
Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος
Υλικά
250 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες, καθαρισμένες
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
Ένα φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Χυμό από μισό λεμόνι, ζουμερό
Ξύσμα από μισό φρέσκο λεμόνι
1 ντομάτα χωρίς τους σπόρους κομμένη καρέ
150 γρ. αρακά βρασμένος ή κονσέρβας
Αλάτι
3 κλαράκια μάραθο, ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Τρόπος παρασκευής
Βγάζουμε από την κατάψυξη τις γαρίδες για να αποψυχθούν και αφού τις περάσουμε με δροσερό νερό βάζοντάς τες στο σουρωτήρι μετά τις ραντίζουμε με ούζο, για να πάρουν ωραίο άρωμα.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε με τη λαβίδα να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι, το χυμό λεμονιού και το μπούκοβο.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά όλα μαζί.
Ρίχνουμε τον αρακά, το μάραθο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακινώντας το τηγάνι.
Πασπαλίζουμε και με την πάπρικα και ανακινούμε λίγο ακόμα το τηγάνι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι….
Απόλαυση… για μερακλήδες με άποψη…..