Η Αριστερά & το λίπασμα επανάστασης – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Έχουμε γράψει εδώ και πολλές ημέρες ότι η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν συμμαζεύεται) με την διακριτική ή και απροκάλυπτη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ και τμημάτων της εξωκοινοβουλευτικής ακροδεξιάς, υποθάλπουν τα «κινήματα» της μπίρας και της ανοησίας στις πλατείες.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Συγκεντρώνεται κόσμος και κοσμάκης, ο ένας επάνω στον άλλον και ουσιαστικά πνέουν μένεα εναντίον της … Πολιτείας! Μόλις προχθές εκτοξεύθηκε ένα σύνθημα και μέσω sms ή διαδικτύου έφτασε σε όλες τις πλατείες της χώρας.  «Αν δεν αντισταθούμε σ’ όλες  τις γειτονιές, οι πόλεις μας  θα γίνουν μοντέρνες φυλακές» φώναζαν ένα σωρό πιτσιρικάδες, υπό την … χορηγική συμπαράσταση διαφόρων συλλογικοτήτων.

Όμως, δεν είναι μόνο οι μπριροφόροι πιτισρικάδες, πλήρεις κοινωνικής αδιαφορίας και ατομισμού εις βάρος των άλλων. Όλο το Σαββατοκύριακο ήταν σχεδόν αγκαλιά στις πλατείες παππούδες με εγγόνια, ζευγαράκια, γονείς με παιδιά. Ένα ετερόκλητο μίγμα χωρίς προφυλάξεις, μάσκες ή κοινωνική συνείδηση. Λεφούσια συνωστισμένα με τέτοιο τρόπο που σκέφτεται κάποιος ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα συνέβαινε ποτέ…

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν όλο αυτή η γελοιότητα θα σταματήσει ή θα ελαττωθεί με το άνοιγμα των χιλιάδων καφέ της χώρας. Εκείνο που μετά βεβαιότητας μπορώ να γνωρίζω είναι ότι κάποιοι εθισμένοι στην πολιτική βία ΔΕΝ πρόκειται να αφήσουν την Ελλάδα να αναπνεύσει. Κι αν αυτό συμβεί τώρα, σκέφτομαι ότι θα μεγεθυνθεί τον φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Η Αριστερά και μερικές εκφάνσεις της εξωκοινοβουλευτικής Δεξιάς ενώνονται και διανθίζουν με πολιτικές προεκτάσεις και θεωρίες συνωμοσίας την καραντίνα που υποβληθήκαμε όλοι γα υγειονομικούς λόγους. Θεωρούν ότι οι πόλεις υπό καθεστώς υγειονομικής προστασίας είναι … φυλακές! Κι επειδή είναι …φυλακές σπάμε και τα μαγαζιά μικροεμπόρων της Κυψέλης ή της Αγίας Παρασκευής που θεωρούνται …. μεγαλοκαπιταλιστές!  Κι ας έχουν δυο μήνες να εισπράξουν ένα ευρώ για να θρέψουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους!

Είναι η ίδια Αριστερά που γράφει συνθήματα σε τοίχους ιδιωτικών περιουσιών, αγάλματα, κλείνει δρόμους όποτε γουστάρει και γενικά δηλώνει υπερασπίστρια …δικαιωμάτων και δημοσίου χώρου… Είναι η ίδια Αριστερά που ασκείται με αντάρτικο πόλης . Στην Αγία Παρασκευή κάηκαν δυο περιπολικά που κατέφτασαν για να τους ζητήσουν να διαλυθούν. Βλέπετε τα καλόπαιδα έπιναν μπίρες το ένα επάνω στο άλλο και στα σακίδιά τους πήγαιναν βόλτα τις μολότοφ! Στην Κυψέλη, έστησαν παγίδα με τηλεφώνημα ατόμου που ανέφερε ότι κινδυνεύει η ζωή του και μόλις έφτασαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ δέχτηκαν επιθέσεις με πέτρες, μολότοφ, ξύλα και ρόπαλα! Κανονικό αντάρτικο πόλης!

Όμως, Ο Κυρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι  «καλόμαθαν οι χωροφυλακαίοι  της ΝΔ με τον κόσμο μέσα να φοβάται, και τώρα δέρνουν τις πλατείες. Μπάτσοι στη ψυχή».   Ας μην αναρωτιόμαστε ποιος υποθάλπει…

Από την πλευρά του ο Καμίνης του ΚΙΝΑΛ… είδε υπερβολικές τις αντιδράσεις της ΕΛΑΣ. Πόσο λίγος; Πόσο ελάχιστος; Πόσο ανύπαρκτος; Ο άνθρωπος που η Γεννηματά διόρισε βουλευτή! Ο…. αντιβενιζέλος!!!!

Σκέφτομαι ότι όλοι αυτοί, βλέποντας τη σκόνη του Μητσοτάκη, δεν διστάζουν να κάνουν τη χώρα μπουρλότο. Αδιαφορούν για τα πάντα, ακόμη και για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων ότι ο ιός εξακολουθεί κι είναι εδώ!

Επιπλέον, βλέποντας ότι η κοινωνία τούς έχει προσπεράσει και τους αφήνει με ταχύτητα πίσω, επιμένουν στις περιθωριοποιημένες θεωρίες τους. Του τίποτα!

Θα τους δούμε συστηματικά μετά το καλοκαίρι. Εκμεταλλευόμενοι την επερχόμενη κρίση θα είναι στους δρόμους με τις υψωμένες γροθιές των Κυρίτσηδων και θα αναζητούν επιβίωση μέσα σε μια κοινωνία που τους έχει στα αζήτητα. Θα σπάνε και θα καταστρέφουν όσο η Δημοκρατία δείχνει πόσο ευάλωτη είναι στις μολότοφ και τα ρόπαλά τους. Κι όσο τους αντιμετωπίζει επιεικώς… Μακάρι να διαψευστώ!

Πρέπει να πούμε κάτι ακόμη: Είναι απολύτως φυσιολογικό οι φοβισμένοι πενηντάρηδες κι εξηντάρηδες να έχουν καταστήσει Θεό τους τον Τσιόδρα. Το ίδιο φυσιολογικό είναι και οι άτρωτοι έφηβοι να βάλουν τα χέρια στον καβάλο και να αντιστέκονται στον Χαρδαλιά. Άλλο αυτό όμως κι άλλο η επιχείρηση ποδηγέτηση του έφηβου από τα άκρα.

Θα πει κάποιος ότι εξ αιτίας του κορώνα γράμματα σε ζωές που παίζεται σε πλατείες κινδυνεύει μια ολόκληρη κοινωνία να πισωγυρίσει και να χάσει όσα κέρδισε με τεράστιο κόστος.

Έτσι είναι. Κι ίσως μια λύση είναι η απόσυρση της δημοσιότητας. Της τηλεόρασης. Επειδή η δημοσιότητα είναι για τα γκρουπούσκουλα  το λίπασμα για μελλοντικούς πυρήνες επανάστασης…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 12 Μαΐου 2020
Επόμενο άρθροΤάκης Θεοδωρικάκος: Σε ισχύ έως το τέλος του έτους οι ρυθμίσεις για την εστίαση
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.