Η κάμερα – αξιολόγηση & η ΟΛΜΕ της γελοιότητας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Κάθε φορά που ακούω την λέξη-έννοια «γελοιότητα» το μυαλό μου πάει άθελά του στην ΟΛΜΕ και τους συνδικαλιστές των καθηγητών. Που έχουν ξεπεράσει πια τα όρια της γραφικότητας κι έχουν εισέλθει για τα καλά στα πεδία του γελοίου. Θυμάμαι προσφάτως που έγιναν πιο αστείοι και από τους αστείους όταν αντέδρασαν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τις ημέρες της καραντίνας. Πολλοί συνάδελφοί τους τούς έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι και ήταν συνεχώς κοντά στους μαθητές τους, όπως επιτάσσει ο ρόλος και η συνείδησή τους. Κάποιοι άλλοι τους άκουσαν και δεν πλησίασαν καν τους υπολογιστές τους, προσβάλλοντας και τους εαυτούς τους και τους μαθητές τους.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τώρα, αντί να είναι στα σχολεία και να ετοιμάζουν το άνοιγμα και την υποδοχή των μαθητών, αρχίζουν με στάσεις εργασίας και απειλούν με απεργίες και νέα ομηρία την κοινωνία.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, βγήκε χθες στην τηλεόραση και ψέλλισε απίστευτες ανοησίες. Μια έλεγε ότι οι καθηγητές φοβούνται να πάνε σχολεία αλλά αυτό το ακύρωνε όταν αναγκαζόταν να παραδεχτεί ότι ήδη έχουν γίνει απολυμάνσεις. Μια έλεγε ότι στα νησιά οι κάτοικοι θέλουν να βάλουν σε καραντίνα όσους καθηγητές φτάσουν εκεί, μα δεν μπορούσε να πει το παραμικρό όταν του έλεγαν ότι οι κάποιοι κάτοικοι δεν εκπροσωπούν το κράτος…. Μιλάμε για έναν τύπο που προέρχεται από την Λαϊκή Δεξιά –κομμουνιστογενή συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας, πιο γραφικό κι απ’ τον πιο ακραίο ακροαριστερό… Που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τα υπόγεια ρεύματα ανάμεσα σ’ αυτήν και την Αριστερά.

Ακούστε: Όλη η αντίδραση των συνδικαλιστών ξεκίνησε όταν έγινε γνωστό ότι τα μαθήματα στις τάξεις θα βιντεοσκοπούνται για να μπορούν να τα παρακολουθούν όσα παιδιά δεν πάνε σχολείο για λόγους υγείας. Μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση-απόφαση του υπουργείου Παιδείας, οι συνδικαλιστές χάλασαν τον κόσμο. Κι άρχισαν να ψάχνουν τρόπους να μη συμβεί αυτό. Πώς δεν θα συμβεί; Μα αν δεν ανοίξουν τα σχολεία! Κι άρχισαν τα όργανα. Οι συνδικαλιστές έλεγαν στους καθηγητές να πάρουν άδειες ειδικού σκοπού, να μη πάνε στα σχολεία, να ετοιμάσουν απεργία και άλλα τέτοια φαιδρά. Μπήκε στο παιγνίδι κι ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Φίλη που έβγαλε ανακοίνωση με την οποία σιγοντάρει τους καθηγητές. Όλοι μαζί λοιπόν, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ εναντίον του μαθητή που δεν μπορεί να πάει σχολείο και ουσιαστικά του απαγορεύουν να παρακολουθήσει το μάθημα….

Προσέξτε: Αντί όλοι αυτοί –με πρώτους τους καθηγητές- να παραδεχτούν ότι η ιδέα της βιντεοσκόπησης του μαθήματος είναι εξαιρετική για να παρακολουθούν μάθημα κι όσοι λείπουν, την «ποινικοποιούν», την απορρίπτουν και ουσιαστικά επιτίθενται εναντίον της μόρφωσης.

Προσέξτε κι αυτό: Γιατί αντιδρούν; Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πολύ πιθανόν να φανούν οι ανεπάρκειες που κρύβονται καλά πίσω από την άρνησή τους για αξιολόγηση.  Ίσως φανούν εκείνοι που βαριούνται που ζουν στην τάξη, εκείνοι που τσιμπάνε την τυροπιτούλα τους ή μιλάνε στο κινητό την ώρα του μαθήματος, εκείνοι που δεν είναι ικανοί να μεταδώσουν γνώση στα παιδιά.  Κι αυτό δεν το θέλουν…

Δεν θέλουν καν να παραδεχτούν ότι μέσω αυτής της διαδικασίας ίσως αναδειχτεί περισσότερο το δύσκολο έργο τους μέσα στην τάξη…  Βλέπετε, πιο πολύ επικρατεί το ένστικτο αυτοσυντήρησης του κακού και του μετρίου…

Έρχονται λοιπόν τώρα και προβάλλουν αστεία επιχειρήματα. Τα οποία ήδη είναι λυμένα. Λένε, ποιος θα καθαρίζει τα θρανία; Ποιος θα μας δίνει μάσκες; Κι αν μας κολλήσουν τα παιδιά; Σε όλα έχουν δοθεί απαντήσεις αλλά η συνδικαλιστική γελοιότητα τον χαβά της…  Προσβάλλουν ευθέως την κοινωνία αλλά κυρίως άλλους εργαζομένους, όπως  γιατρούς, νοσηλευτές, υπαλλήλους καθαριότητας , σούπερ μάρκετ και τόσους άλλους που πασχίζουν με φιλότιμο και αυταπάρνηση στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση.

Βλέπετε, το κουμπάκι της κάμερας μόλις ανοίξει αποτελεί από μόνο του αξιολόγηση…  Κι αυτό είναι μέγα ελάττωμα…

Γελοιότητες!

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 07 Μαΐου 2020
Επόμενο άρθροΣημαντική μείωση στην κατανάλωση ενέργειας λόγω κορονοϊού καταδεικνύουν τα έως τώρα στοιχεία
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.