Σοκολατένιο αυγό Πασχαλινό στο σπίτι

Πασχαλινό αυγό στο σπίτι

Άννα Καταχανά Katahana
Γράφει η ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη Άννα Καταχανά

Από την ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη Άννα Καταχανά

Αυγό Πασχαλινό 20200413 080734

Υλικά για ένα ολόκληρο αυγό 500 γρ

Θα χρειαστείτε:

1 ή 2 φόρμες σε σχήμα μισού αυγού

500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 50 % κακάο τουλάχιστον

Λίγο Ηλιέλαιο

 

Τρόπος Παρασκευής

Στο Μπεν Μαρί λιώνουμε 350 γρ περίπου κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα πάνω από 50% κακάο

Προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας (50 oC)

Αυγό Πασχαλινό 20200411 212958

Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια – τρίμματα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτή γύρω στους 35 oC).

Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα στο λαδωμένο καλούπι μας και το κουνάμε ώστε να πάει παντού.

Αυγό Πασχαλινό20200411 213818

Το βάζουμε να στραγγίσει πάνω σε μια σχάρα.

 

Καθαρίζουμε τις άκρες.

Αυγό Πασχαλινό20200411 213838

Την αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε την σοκολάτα που έχει απομείνει μέχρι να ρευστοποιηθεί ξανά και βάζουμε την δεύτερη στρώση και το τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο.

Εάν θέλουμε επαναλαμβάνουμε και για τρίτη στρώση.

Αφήνουμε το καλούπι μας για 1 ώρα στο ψυγείο.

Ξεφορμάρουμε.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για το άλλο μισό αυγό.

Πιάνουμε τα μισά αυγά τα τρίβουμε πάνω σε μια ζεστή επιφάνεια για λίγα δευτερόλεπτα και τα  ενώνουμε.

Αυγό Πασχαλινό 20200413 084044

Μικρά μυστικά

Ποτέ δεν πιάνουμε το αυγό με γυμνά χέρια γιατί θα αφήσει αποτυπώματα πάνω στη σοκολάτα.

Αν θέλουμε μπορούμε να τοποθετήσουμε και δώρο στο εσωτερικό του αυγού!

Καλό Πάσχα!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός που θα επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 14-04-2020
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 14 Απριλίου 2020