Πασχαλινό αυγό στο σπίτι
Από την ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη Άννα Καταχανά
Υλικά για ένα ολόκληρο αυγό 500 γρ
Θα χρειαστείτε:
1 ή 2 φόρμες σε σχήμα μισού αυγού
500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 50 % κακάο τουλάχιστον
Λίγο Ηλιέλαιο
Τρόπος Παρασκευής
Στο Μπεν Μαρί λιώνουμε 350 γρ περίπου κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα πάνω από 50% κακάο
Προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας (50 oC)
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια – τρίμματα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτή γύρω στους 35 oC).
Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα στο λαδωμένο καλούπι μας και το κουνάμε ώστε να πάει παντού.
Το βάζουμε να στραγγίσει πάνω σε μια σχάρα.
Καθαρίζουμε τις άκρες.
Την αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε την σοκολάτα που έχει απομείνει μέχρι να ρευστοποιηθεί ξανά και βάζουμε την δεύτερη στρώση και το τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο.
Εάν θέλουμε επαναλαμβάνουμε και για τρίτη στρώση.
Αφήνουμε το καλούπι μας για 1 ώρα στο ψυγείο.
Ξεφορμάρουμε.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για το άλλο μισό αυγό.
Πιάνουμε τα μισά αυγά τα τρίβουμε πάνω σε μια ζεστή επιφάνεια για λίγα δευτερόλεπτα και τα ενώνουμε.
Μικρά μυστικά
Ποτέ δεν πιάνουμε το αυγό με γυμνά χέρια γιατί θα αφήσει αποτυπώματα πάνω στη σοκολάτα.
Αν θέλουμε μπορούμε να τοποθετήσουμε και δώρο στο εσωτερικό του αυγού!
Καλό Πάσχα!