Οι τυροκροκέτες είναι ο καλύτερος μεζές για την παρέα συνοδεύει θαυμάσια το ουζάκι αλλά και σαν σκέρτσο, σε μια πράσινη σαλάτα με λιαστές ντοματούλες και βινεγκρέτ πορτοκαλιού.
Το μυστικό είναι η σύνθεση των τυριών αλλά και το ούζο που ξεπλένουμε τα χέρια την ώρα που πλάθουμε τις κροκέτες.
Η Μαρίνα τις φτιάχνει απίθανες και πολύ μου άρεσαν. Το απόλυτο confort food δίπλα στο τζάκι με λουκάνικο χωριάτικο, μπριζολάκια και μια πλούσια σαλάτα.
Σκηνικό μοναδικό τα Βαρδούσια, τα αγαπημένα μου.
Τυροκροκέτες σκερτσόζες
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, Το μαγαζί του χωριού, Διχώρι Βαρδούσια
Υλικά
150 γρ. τυρί γραβιέρα τοπική, χονδροτριμμένη
70 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. κατίκι Δομοκού ΠΟΠ
2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
80 γρ. αλεύρι Farin up
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτήρι ούζο Μυτιλήνης
Για το πανάρισμα
Αλεύρι κοσκινισμένο
Για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε σε ένα στεγνό μπολ τα αυγά με το πιρούνι και ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τρία είδη τυριών, το δυόσμο, τον άνηθο, τα αυγά, τα πιπέρια και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που πλάθεται εύκολα.
Την ώρα που πλάθουμε τις τυροκροκέτες βουτάμε τα χέρια μας σε ούζο για να πάρουν ωραίο άρωμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και ρολάρουμε τις τυροκροκέτες.
Ρίχνουμε τις τυροκροκέτες στην τηγανιέρα ή στο τηγάνι και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Σε μια πιατέλα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί και βάζουμε τις τυροκροκέτες μετά το τηγάνι.
Σερβίρουμε ζεστές τις τυροκροκέτες.