Οι νυχτερινές επισκέψεις του αξιοτίμου προέδρου … – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η αποκάλυψη, πριν λίγες ημέρες, ότι ο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, επισκέφτηκε αργά το βράδυ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (για τους φίλους του Πάκη) και συνομίλησαν αρκετή ώρα, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία για τους μη γνωρίζοντες.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τι δουλειά έχει ο Καρτερός στον πρόεδρο;  Πολύ περισσότερο μέσα στη δίνη της υπόθεσης Ρασπούτιν;

Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος Παυλόπουλος (για τους φίλους του Πάκης) έχει ως συνήθειο να δέχεται τους δικούς του, τους κολλητούς του, τους φίλους του, μετά τις 21.00-22.00! Χωρίς, μάλιστα να τους ανακοινώνει.  Άλλωστε, σπίτι του είναι το προεδρικό μέγαρο, ότι θέλει κάνει. Όποιον θέλει καλεί και λογαριασμό δεν δίνει.

Η αλήθεια, επίσης είναι ότι τακτικά περνά τα βράδια του στο προεδρικό μέγαρο κι ο Νικήτας. Ο Κακλαμάνης. Ο αποκαλούμενος «μέσα- έξω», λόγω της συχνότητας με την οποία αποχωρεί κι επανέρχεται στη Νέα Δημοκρατία…

Δεν είναι πολύς καιρός, που ο Νικήτας είπε δυο πράγματα.

Το ένα είναι ότι δυο φορές έφτασε κοντά στον γάμο!

Το άλλο, την ημέρα που η κυβέρνηση Κυριάκου προχώρησε στην άρση των capital controls. Όπου θυμήθηκε ότι κάποιος περίεργος είχε μπλοκάρει αυτή την εξέλιξη προεκλογικά για να μη πάρει πόντους ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ… Εννοώντας τον Στουρνάρα, μέγα εχθρό της Λαϊκής Δεξιάς και της Αριστεράς.

Τι έκανε δηλαδή ο σχεδόν 75χρονος Νικήτας; Την ώρα που η κυβέρνηση του κόμματος με το οποίο εξελέγη προχωρούσε στην άρση των capital controls εκείνος έπαιρνε τα κομμάτια του … ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία όμως έστελνε μήνυμα στον Κυριάκο περί… Πάκη!

Στο προεδρικό μέγαρο τα βράδια, πάνε αλλά δεν ανακοινώνονται κι άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πολύ προσεκτικά!

Συμπτωματικά, όλοι από την τάση που εκφράζει ο πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος (για τους φίλους του Πάκης). Τουτέστιν την Λαϊκή Δεξιά. Πάει κι ο Αλογοσκούφης! Τον θυμόσαστε που μας έλεγε ότι η οικονομία είναι θωρακισμένη;  Τέλος,  πού και πού εμφανίζεται κι ο Πέτρος Μολυβιάτης.

Τι κάνουν όλοι αυτοί εκεί;

Προφανώς συζητάνε για την παρακμή του Παναθηναϊκού, αφού η πλειονότητά τους είναι …βάζελοι! Όπως κι ο πρώην πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας. Που βρήκε την Πανάθα, προφανώς,  ως κοινό σημείο με τον σεβαστό πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο (για τους φίλους του Πάκης) και του πρότεινε να τον κάνει πρόεδρο!

Πριν πέσει από την πρωθυπουργία, αργά τα βράδια, ο Αλέξης πήγαινε κι εκείνος στο προεδρικό μέγαρο. Άλλωστε το μέγαρο Μαξίμου με το προεδρικό μέγαρο είναι μισή ανάσα δρόμος.  Τις περισσότερες φορές ήταν εκεί κι ο κύριος Μίμης!  Αδελφικός φίλος του σεβαστού προέδρου. Ο οποίος πρόεδρος έβαλε στήθη για να την καρέκλα του φίλου του… Κι άφηναν να εννοείται ότι τον… σπρώχνει ο Καραμανλής… Κάτι που συνέφερε τον Τσίπρα και τους νεοσταλινιστές! Δηλαδή να αιωρείται ότι τον στηρίζει ο Καραμανλής…

Όμως, η αλήθεια δεν κρύβεται. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι το μέγιστο προσόν του κυρίου Μίμη –κατά Νίκο Κωνσταντόπουλο- ήταν ότι… ήταν η σκιά του Προκόπη Παυλόπουλου (Πάκη για τους φίλους του). Άλλωστε  είχε βάλει τα στήθη του και στον Καραμανλή για να πάει ο κύριος Μίμης στην ΕΥΠ!

Άλλες φορές, κάποια βράδια του χειμώνα  ήταν στο προεδρικό και μια κοντή κυριούλα με περίεργο χτένισμα, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος.

Προσέξτε και κάτι ακόμη: Ποιους ενέπλεξε η ιστορία με το σκάνδαλο Novartis;

Ενέπλεξε, μεταξύ άλλων (το «φουκαρά» Λυκουρέντζο, ας πούμε) εκείνους που μπορεί να ήταν εν δυνάμει υποψήφιοι πρόεδροι της Δημοκρατίας στο εγγύς μέλλον. Πιθανούς διαδόχους του αξιότιμου προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου (για τους φίλους του Πάκης). Τουτέστιν, Σαμαρά, Βενιζέλο, Πικραμένο!!!

Για να  γυρίσουμε, λοιπόν στην αρχή του κειμένου, η επίσκεψη Καρτερού μετέφερε στον σεβαστό πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο (Πάκη για τους φίλους του) την πληροφορία ότι ο Αλέξης θα τον προτείνει πάλι για πρόεδρο, από τη Θεσσαλονίκη.  Κι ότι πρέπει να βρεθούν κι άλλοι από τη Νέα Δημοκρατία, για να δημιουργηθεί πρόβλημα στον Μητσοτάκη!

Για την ιστορία: Η υπόθεση δεν τους «κάθεται».

Ο κύριος Μίμης ελέγχεται τώρα για την καταγγελλόμενη «σκευωρία» της Novartis, ενώ όσοι προσεγγίστηκαν δεν έχουν το ειδικό βάρος ή την αξιοπιστία να σηκώσουν αντάρτικο.

Ταυτοχρόνως, ούτε η …δημοκρατική εφημερίδα που… δήθεν στηρίζει…. Νέα Δημοκρατία αλλά  με νύχια και με δόντια υποστηρίζει τον κύριο Μίμη, τον πρόεδρο (Πάκη για τους φίλους του) και τα συριζόπουλα, έχει το κύρος και τη δύναμη να δημιουργήσει καταστάσεις ή ρεύματα…

Κάποιοι γελοίοι πέριξ του Κολωνακίου και του εθνικού κήπου, πρότειναν προς την Κουμουνδούρου ένα σενάριο. Παραίτησης, του προέδρου. Πριν τη λήξη της θητείας του! Για να πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική.

Κάποιοι το σκέφτηκαν σοβαρά!!!! Κάποιοι άλλοι γέλασαν.

Παρ’ ότι στην πολιτική και στη ζωή όλα γίνονται, αυτό δεν…

Εκτός αν θέλουν να πάρει ο Κυριάκος το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει πάρει ποτέ πολιτικός ή κόμμα…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2019
Επόμενο άρθροΕΕ: Ξεκινούν σήμερα οι ακροάσεις των νέων Ευρωπαίων επιτρόπων ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.