Ο Κυριάκος, η «Δημοκρατία» & τα fake news – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Κυριάκος κόβει το δώρο των Χριστουγέννων γράφουν τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια είδηση χυδαία, ψεκασμένη και κατευθυνόμενη. Ποιος πρωτοστατεί στη διασπορά του ψεύδους; Μια εφημερίδα, η «Δημοκρατία» που υποτίθεται ότι στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά στην ουσία αποτελεί ένα μεγάλο μετερίζι του ΣΥΡΙΖΑ. Η εφημερίδα των φίλων του Παπαγγελόπουλου!

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ναι, είναι η ίδια εφημερίδα που μοιράζει βιβλία για τη χούντα, τον Παπαδόπουλο, το έργο της! Είναι η ίδια εφημερίδα που συμπορεύθηκε με τον Καμμένο και την υπόλοιπη Δεξιά συνιστώσα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια άθλια ετερόκλητη συμμαχία.

Τα λέγαμε και χθες (άρθρο «Βαγγέλα πέναλτι»), τα λέγαμε και προχθές (άρθρο «Ο καιροσκοπισμός Μαριά, οι Πόντιοι & ο Καιρίδης), τα fake news κι οι προβοκάτσιες αρχίζουν και κορυφάνονται.

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Είπε ότι «δεν θέλει οι νέοι μας να περιμένουν ένα δώρο τα Χριστούγεννα, να ζουν με τα επιδόματα. Θέλει πραγματική ανάπτυξη στη χώρα, έτσι ώστε να αυξηθεί η απασχόληση, να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων και να έχουμε και καλύτερες αμοιβές»!

Τι κατάλαβαν αυτοί; Ότι… ο Μητσοτάκης θέλει να κόψει το δώρο των Χριστουγέννων.

Φυσικά, όποιος έχει ακούσει ή διάβασε τι είπε, έχουν κατανοήσει ότι δεν αναφερόταν στο δώρο των Χριστουγέννων που παίρνουν όλοι οι μισθωτοί, αλλά στα επιδόματα που δίνονται ευκαιριακά εκείνη την περίοδο σε ευπαθείς ομάδες. Κι η πιο γνωστή ευπαθής ομάδα είναι αυτή των νέων ανθρώπων που αναζητούν εργασία και αξιοπρέπεια.

Πού είναι, λοιπόν, η κατάργηση του δώρου;

Είναι σαφές, το ξέραμε, ότι η κυβέρνηση σε αγαστή συμπόρευση μ’ εκείνους που προβοκάρουν την αξιωματική αντιπολίτευση και διατηρούν αγαστές σχέσεις με συγκεκριμένους ολιγάρχες, έχουν επιλέξει να κτυπούν κάτω από τη μέση τον Μητσοτάκη και να διαστρεβλώνουν ότι λέει.

Εκείνοι, τάχα μου, οι … προστάτες των αδυνάτων κι ο Κυριάκος … ο εκπρόσωπος των ελίτ!

Μόνο που το παραμύθι δεν έχει δράκο, αφού οι ελίτ (από την Γιάννα Αγγελοπούλου και τον Κόκκαλη μέχρι τον Μελισσανίδη και τον Σαββίδη) στηρίζουν με νύχια και με δόντια τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το παραμύθι αυτό δεν μπορεί να έχει δράκο τον …Μητσοτάκη, αφού εν τω μεταξύ έχουν προηγηθεί σχεδόν 4,5 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι όλοι πια γνωρίζουν.

Τα έχουμε πει κι άλλες φορές.

Η κοινή έκφραση και συμπόρευση δυο πολιτικών χώρων φαινομενικά αντίθετων, αποτελεί προσβολή κι αλλοίωση των «θέλω» μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Εξ ου και εξελέγη ο Μητσοτάκης στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, εξ ου και καταγράφονται δημοσκοπικά τα αποτελέσματά της.

Η κοινωνία, παθούσα πια, αντίκειται στον λαϊκισμό. Ο οποίος, ας μη ξεχνάμε ότι στην Ευρώπη ξεκίνησε από την Ελλάδα με τους Τσίπρα –Καμμένο κι ακολούθησαν οι Σαλβίνι στην Ιταλία, Όρμπαν στην Ουγγαρία ή ο Πολωνός Μοραβιέτσκι.

Έχω την πεποίθηση ότι στη χώρα μας αποτελεί μέγιστο λάθος η επιχείρηση «ξεπλύματος» του λαϊκισμού από μέρος της Λαϊκής Δεξιάς ή άλλων που θεωρούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως ιδιοκτησία τους.

Σκέφτομαι ότι εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν «χρεώσεις» τύπου «δώρου Χριστουγέννων»… Θα δούμε και θ’ ακούσουμε πολλά…

Εξ ου και απαιτείται, ειδικά στην εποχή μας, απόλυτη προσοχή στο τι διαβάζουμε, ποιος το γράφει, ποιος το υπογράφει, ποιος το αναπαραγάγει…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Μ.Τρίτης 23 Απριλίου 2019
Επόμενο άρθροΤο αργότερο μέχρι αύριο Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου, η καταβολή του Δώρου Πάσχα. Τι ισχύει σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.