Το success story του Μανόλο… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τα δεδομένα της υπόθεσης Πετσίτη, γνωστού ως του «Μανόλο του Παππά», είναι τα εξής:

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
  1. Μέχρι το 2014, ήταν σερβιτόρος με ελάχιστα χρήματα στις φορολογικές του δηλώσεις.
  2. Στην στενή παρέα του Πετσίτη στην Καισαριανή, συνυπήρχαν ο Νίκος Παππάς και ο Θ. Κιτσάκος. Ο τελευταίος έγινε, προφανώς όλως αξιοκρατικά, διευθύνων σύμβουλος στη ΔΕΠΑ. Και τώρα διώκεται για απιστία, σχετικά με τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ.
  3. Στην παρέα αυτή ήταν και μεγαλοδικόγορος των Αθηνών. Τον οποίο οι κυπριακές πηγές τον συνδέουν με τον Kύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος διαχειριζόταν offshore και κυπριακές εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη που είχαν εμπλακεί στα αμαρτωλά δάνεια της Proton Bank.
  4. Ο ίδιος δικηγόρος, πλην της παρέας της Καισαριανής είχε στενές σχέσεις και με την παρέα της Πάρου. Στην οποία πρωταγωνιστές είναι ένας σημερινός υπουργός της κυβέρνησης (σε υπουργείο με μεγάλα προβλήματα εσχάτως) αλλά κι ένας ηθοποιός που η Αριστερά χαρακτηρίζει νέο Αριστοφάνη.
  5. Ο ίδιος δικηγόρος, συνεργάτης του Αρτεμίου (που είχε πάει με τον Παππά στη Βενεζουέλα αλλά διαχειριζόταν τόσο offshore όσο και κυπριακές εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη), κατείχε δύο offshore εταιρείες σε Κύπρο και Βουλγαρία, ενώ εντοπίστηκαν και μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς του σε Ελβετία και Βρετανία, από τον έλεγχο που έχουν κάνει οι Κύπριοι.
  6. Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πετσίτης ως φίλος Παππά και Τσίπρα άρχισε να μπαινοβγαίνει σ’ αυτό. Δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο το αποδεικνύουν.
  7. Τσίπρας, Παππάς και … Μανόλο, επισκέφθηκαν μαζί το Άγιο Όρος! Με ποιον πας σε τέτοιες αναζητήσεις; Ή μόνος σου ή με ανθρώπους του στενού σου περιβάλλοντος με τους οποίους έχεις ισχυρούς δεσμούς.
  8. Μ’ όλα αυτά ως διαβατήριο, ο Μανόλο ξεκίνησε ως απεσταλμένος του Μεγάρου Μαξίμου σε ΔΕΠΑ και ΕΛΦΕ. Κάπου εκεί, λοιπόν, όλα άλλαξαν στη ζωή του. Διαμονή σε πολυτελέστατη βίλα στη Βαρυμπόπη, μεγάλη ζωή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμούς, όπως αποκαλύπτεται μετά τους πρώτους ελέγχους της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος.
  9. Την περί ου ο λόγος πολυτελή βίλα που διέμενε ο σερβιτόρος Μανόλο, είχε νοικιάσει ο προαναφερόμενος δικηγόρος.
  10. Το στέλεχος της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος που διερευνούσε τις διαδρομές χρήματος μέσω offshore που σχετίζονται με τον κ. Πετσίτη, μετατέθηκε δυσμενώς και παραιτήθηκε.

Προφανώς όλα αυτά είναι απλές συμπτώσεις.

Προσέξτε κι αυτά:

Σας λέμε, από τώρα, ότι τις προσεχείς ημέρες θ’ ακούσουμε για μεταφορά κεφαλαίων σε Κύπρο, Λιχτενστάιν και Σιγκαπούρη.

Θ’ ακούσουμε να γίνεται λόγος για κυπριακή εταιρεία που είναι μέτοχος της ΕLFE. Η οποία είχε λάβει δάνεια από την Proton Bank  και  στην οποία διευθυντής εμφανίζεται ο Σωτηράκης Παναγιώτου (συνεργάτης του κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου και στέλεχος του ΑΚΕΛ), τον οποίον εκπροσωπεί φορολογικά στην Ελλάδα ο Μανώλης Πετσίτης!

Θ’ ακούσουμε επίσης για στοιχεία που διαθέτουν οι κυπριακές και ελληνικές αρχές, ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης κυπριακής εταιρείας είναι ένα ίδρυμα με έδρα το Λιχτενστάιν, με το οποίο συνδέονται τα παιδιά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Κατά τα άλλα, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η ιστορία του Μανόλο αποτελεί …. Fake news! Κι είναι πολύ βολικό στον ΣΥΡΙΖΑ να καταστήσει αποδιοπομπαίο τράγο της υπόθεσης έναν «κολλητό» του Ν.Παππά. Άλλωστε, αυτό είπε ευθέως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν δήλωσε πως ο Μ. Πετσίτης έχει ακολουθήσει δική του πορεία από το 2016. Αυτό είπε κι ο Νίκος Παππάς, ισχυριζόμενος ότι από το 2016 δεν είναι συνεργάτης του. Πάντως ο Νίκος Παππάς δεν σχολίασε (προφανώς επειδή δεν του ζητήθηκε) πώς γίνεται ο Πετσίτης να συνεργάζεται στενά με τον δικηγόρο Αρτεμίου, με τον οποίο ο υπουργός γύριζε στη Βενεζουέλα.

Δεν γνωρίζω μέχρι ποίου σημείου θα φτάσει η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Δεν γνωρίζω τι δυνατότητες παρέμβασης έχει πλέον το μακρύ χέρι του Ρασπούτιν στον χώρο της Δικαιοσύνης. Πάντως υπάρχουν τεράστια αναπάντητα ερωτήματα. Δεν μπορεί απλά αυτό που κάνει  «νιάου νιάου» στα κεραμίδια να είναι Αλσατικό λυκόσκυλο…

 

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 05 Απριλίου 2019
Επόμενο άρθροΗΠΑ – Τουρκία – Ταβούσογλου: Η αγορά των S-400 από τη Ρωσία είναι «κλεισμένη συμφωνία» και δεν μπορεί να ακυρωθεί
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.