State department για κυβέρνηση κι Ελλάδα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Λίγοι έμαθαν την έκθεση του state department (υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ) για την Ελλάδα. Μια έκθεση που δεν αναφέρθηκε ούτε καν στα ψιλά των ελληνικών ΜΜΕ κι εξεδόθη την ημέρα που η κυβέρνηση –κουρελού ψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μια έκθεση που κυνικά κι απροκάλυπτα διασαφηνίζει ότι η συμφωνία που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας με τους Σκοπιανούς, αφορά ….την προστασία της αμερικανικής πατρίδας και των συμφερόντων της.

Απίστευτο; Ναι. Μα αληθινό. Κι ανατριχιαστικό.

Ειδικά για μια κυβέρνηση που θα άλλαζε τον κόσμο και την Ευρώπη και κατηγορούσε όλους τους άλλους ως τσιράκια του ιμπεριαλισμού και φορείς των συμφερόντων τους.

Μια κυβέρνηση που οι ίδιοι οι Αμερικανοί αναφέρουν ότι έκανε την Ελλάδα προτεκτοράτο των συμφερόντων τους με την ομολογία ότι τους βοηθά στην  «κακοήθη επιρροή της Ρωσίας και την οικονομική εισβολή της Κίνας»!

Σταχυολογώ εδώ τα χαρακτηριστικά σημεία της έκθεσης, που αποδεικνύουν τη συναλλαγή και την πλήρη υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης στο ξεπούλημα των ελληνικών συμφερόντων για χάρη των ξένων συμφερόντων. Η έκθεση, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

  1. «Για την ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής της Ελλάδας στην ενίσχυση της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας για την προστασία της Αμερικανικής πατρίδας και των συμφερόντων της»!
  2. «Για την Ελλάδα, που είναι ένας αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων εντός και εκτός Ελλάδας»!
  3. Για «την ελληνική κυβέρνηση που προσέφερε πρόσθετες εγκαταστάσεις (πλην της Σούδας) έχοντας δώσει το «πράσινο» φως για να μετατραπεί η χώρα σε Νατοϊκή βάση λιμανιών, αεροσκαφών, ελικοπτέρων και Drones από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Δωδεκάνησα.
  4. Για την συνεργασία της με την αμερικανική πρεσβεία (!) προκειμένου υποστηριχτεί η ενσωμάτωση των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ώστε να περιορίσει την κακοήθη επιρροή της Ρωσίας και την οικονομική εισβολή της Κίνας»!
  5. Για «την αποστολή της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα να προτρέψει (sic) να εφαρμόσει τη συμφωνία για το θέμα της ονοματοδοσίας της Μακεδονίας».
  6. Για την εργασία της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προκειμένου «να δημιουργηθεί μια νέα γενιά ηγετών, φίλα προσκείμενη στις ΗΠΑ και τις αξίες που οι τελευταίες πρεσβεύουν».
  7. Για την επιτυχημένη δουλειά της αμερικανικής πρεσβείας να «προσεταιριστεί ΜΚΟ και ΜΜΕ (!).

Καταλαβαίνετε τώρα τι συνέβη με τα Σκόπια;

Η έκθεση του state department λύνει κάθε απορία με τον πιο επίσημο τρόπο.  Και καταρρίπτει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τις θέσεις της κυβέρνησης ότι δήθεν δεν δέχθηκε κι αποδέχθηκε πιέσεις από το εξωτερικό για την παράδοση εθνικότητας και γλώσσας στα Σκόπια αλλά και την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ . Άλλωστε το αναφέρουν ξεκάθαρα οι αμερικανοί διπλωμάτες:  Η κυβέρνηση στην Ελλάδα προστατεύει την αμερικανική πατρίδα και τα συμφέροντά της.

Καταλαβαίνετε φίλτατοι;

Ο Αλέξης Τσίπρας εκθειάζεται επειδή … εξυπηρετεί τα συμφέροντα της… αμερικανικής πατρίδας! Εκθειάζεται από εκείνους που «γνώρισε» στις αλλεπάλληλες πορείες του προς την αμερικανική πρεσβεία και τους αποκαλούσε …κοράκια, εκμεταλλευτές και φονιάδες των λαών…

Τα σχόλια δικά σας.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 29 Ιανουαρίου 2019
Επόμενο άρθροΤο ΣΑΓΕ προχώρησε σε έκτακτες κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.