Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Μακεδονία και η προβοκάτσια για τη διάλυσή του – Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

Χθες πραγματοποιήθηκε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας, στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες  Έλληνες. Οι αριθμοί που δίνει η αστυνομία είναι τουλάχιστον ανακριβείς, εάν όχι επιμελώς προκατασκευασμένοι προς εξυπηρέτηση άλλων σκοπών.

Λάζαρος Σκυλάκης
Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

Όποιος συμμετείχε στο συλλαλητήριο το γνωρίζει.  Νέοι και ηλικιωμένοι, ιερείς και λαϊκοί, καθώς και κάθε λογής Έλληνες έδωσαν με το βροντερό παρόν τους μια απάντηση στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και απαίτησαν το αυτονόητο, τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Ο λαός ως ο μόνος κυρίαρχος μπορεί να αποφασίσει για την μοίρα του και όχι αντιπρόσωποι, που ουσιαστικά δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση να αποφασίσουν για ένα τέτοιο μείζον ζήτημα. Ο λαός ουδέποτε ρωτήθηκε και ερήμην του αποφασίζουν κάποιοι για την τύχη του.

     Δεν θα επεκταθώ στα του συλλαλητηρίου, το οποίο οργανώθηκε κατά άριστο σχεδόν τρόπο. Θα εστιαστώ σε εκείνο που προκάλεσε την πλέον αλγεινή εντύπωση, που ήταν η στάση και η συμπεριφορά της ελληνικής αστυνομίας. Οι όλες ενέργειές της ήταν απαράδεκτες και εξαιρετικά επικίνδυνες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των πολιτών. Κινδύνευσαν νήπια, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι άνθρωποι. Η αστυνομία λειτούργησε με πρωτοφανή αγριότητα εναντίον των πολιτών και διαδηλωτών. Οι όλες ενέργειές της διακρίνονταν από σπασμωδικότητα, ανοργανωσιά και εκδικητική μανία κατά πάντων. Έχοντας ως δικαιολογία την προσπάθεια περίπου 20 έως 30 «περίεργων κουκουλοφόρων» να ανέβουν προς τη Βουλή, επιτέθηκαν με βαρβαρότητα κατά των διαδηλωτών. Μετέτρεψαν την πλατεία Συντάγματος σε πεδίο μάχης, εκτόξευσαν εκατοντάδες δακρυγόνα και κροτίδες κρότου λάμψης, ενώ δεν παρέλειψαν να εξυβρίζουν διαδηλωτές, σύμφωνα με μαρτυρίες παρισταμένων. Γυναικόπαιδα και ιερείς έτρεχαν σε ξενοδοχεία και παρακείμενους δρόμους για να διασωθούν από την επιδρομή των ανδρών των «σωμάτων ασφαλείας», που είχαν μετατραπεί σε «δυνάμεις ανασφάλειας».

     ΑΡ1Η επίθεση της αστυνομίας στους ανυπεράσπιστους και ειρηνικά συγκεντρωμένους διαδηλωτές είχε διάρκεια και ένταση. Έριχναν σχεδιασμένα δακρυγόνα σε όλους τους χώρους με προφανή σκοπό την κατατρομοκράτηση του κόσμου και τη διάλυση του συλλαλητηρίου. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί σε πολύ μεγάλο ποσοστό πέτυχαν να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές, ιδίως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

     Πολλά αμείλικτα ερωτήματα γεννιούνται. Γιατί ενήργησε με τόση αγριότητα η αστυνομία; Γιατί έριξε ασύδοτα δακρυγόνα; Γιατί έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών και δεν σεβάστηκε την παρουσία παιδιών, ηλικιωμένων, ιερέων, μοναχών και αναξιοπαθούντων στη διαδήλωση; Γιατί δεν ενήργησε για να συλλάβει του αγνώστους περίεργους κουκουλοφόρους που τους επιτέθηκαν; Γιατί χρησιμοποίησαν ένα μικρό και ελεγχόμενο, εάν το ήθελαν, συμβάν για να διαλύσουν την συγκέντρωση και να επιτεθούν σε ανυπεράσπιστους; Μήπως οι κουκουλοφόροι ενεργούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου κατατρομοκράτησης του κόσμου; Υπήρχε προβοκάτσια και από ποιους; Ποιοι διέταξαν την χρήση δακρυγόνων;

     Η εικόνα της ΕΛΑΣ ήταν δυστυχώς θλιβερή. Η σημερινή ημέρα είναι μια μαύρη σελίδα για τη φήμη της αστυνομίας, έργο της οποίας είναι η υπεράσπιση των πολιτών και όχι η κατατρομοκράτησή τους. Υπάρχουν υπεύθυνοι για τα έκτροπα της πλατείας Συντάγματος. Κάποιοι επιτέλους πρέπει να προστατεύσουν τους πολίτες και την Δημοκρατία  σε αυτή την χώρα.

Προηγούμενο άρθροΒρετανία: Ένα φάρμακο “ελέγχου των γεννήσεων” των κουνουπιών μπορεί να είναι έτοιμο σε πέντε χρόνια, ανακοίνωσαν επιστήμονες
Επόμενο άρθροΚατασκοπικό θρίλερ ξεκίνησε από την Ημαθία; – Σύλληψη Έλληνα στρατιωτικού στην περιοχή της Ορεστιάδας
O αντιστράτηγος Λάζαρος Σκυλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Οκτωβρίου 1961. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ευελπίδων (1979-1983) ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού και συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Σχολή Πυροβολικού. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του όπλου του, μεταξύ των οποίων διετέλεσε διοικητής υπομονάδων και μονάδων πυροβολικού μάχης και αντιαεροπορικού πυροβολικού, αξιωματικός τακτικού ελέγχου, επιχειρήσεων και πληροφοριών. Επίσης τοποθετήθηκε σε θέσεις επιτελείων σχηματισμών, διευθυντής στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Υπηρέτησε στο ΓΕΕΦ (Κύπρο), στο Αφγανιστάν, ως αξιωματικός μελλοντικών επιχειρήσεων, και Ακόλουθος Άμυνας στην Κίνα. Αποστρατεύτηκε το 2016, ως διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης. Έχει αποφοιτήσει από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του, την ΑΔΙΣΠΟ και την ΣΕΘΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του τμήματος Ιστορίας Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στις Στρατηγικές Σπουδές του τμήματος του Γαλλικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, Pari 2.