Τις γιορτινές ημέρες ας αφήσουμε τη φαντασία μας να δημιουργήσει γεύσεις που θα αγαπηθούν.
Με φθηνά υλικά σε χρώμα κόκκινο και λευκό με πινελιές σοκολάτας μπορείτε και εσείς να ετοιμάσετε γλυκάκια ζωγραφιές που θα είναι εντυπωσιακά για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς.
Η Νανά ετοίμασε γευστικούς Αι Βασίληδες που έδωσαν μια πινελιά γιορτινή δημιουργική δίπλα στα παραδοσιακά υλικά.
Φράουλες Άγιος Βασίλης
Από τη Νανά Γκαμπούρα executive chef του εστιατορίου «Η κουζίνα της μαμάς Άννας» Σέρβια Κοζάνης
Υλικά
500 γρ φράουλες φρέσκιες και μεγάλες
300 γρ κρέμα γάλακτος
50 γρ ζάχαρη άχνη
1 στικ βανίλια
60 γρ κουβερτούρα σοκολάτας
10 ml λικέρ μαστίχα Χίου
Τρόπος παρασκευής
Σε καθαρό και στεγνό κάδο του μίξερ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λικέρ μαστίχας. Τα χτυπάμε με το σύρμα δυνατά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε από την επάνω μεριά. Με κουταλάκι βγάζουμε λίγο από το εσωτερικό της φράουλας.
Βάζουμε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τις φράουλες.
Από πάνω βάζουμε σαν σκουφάκι το κομμάτι που έχουμε κόψει από τις φράουλες.
Με κουταλάκι φτιάχνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα δύο μικρές τελίτσες και σχεδιάζουμε τα ματάκια του Αι Βασίλη.