Οι άμεσες παρεμβάσεις που οφείλει να κάνει η Νέα Δημοκρατία – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Γράφαμε χθες (άρθρο με τίτλο «Η ανοησία του ηθικού πλεονεκτήματος κι η Αριστερά» ότι αποτελεί ανοησία να ισχυρίζεται η Αριστερά ότι διαθέτει ηθικό πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων, μόνο και μόνο με την παράθεση της Αριστερής της ταυτότητας.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αφενός επειδή εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα περισσότερα κόμματα (Κεντροδεξιά και Φιλελεύθερα) του σύγχρονου κόσμου έχουν αποδεχθεί την πρόοδο, την ισότητα και την ελευθερία. Αφετέρου, αυτά τα κόμματα κι οι κοινωνίες ήταν εκείνες που αντιστάθηκαν και νίκησαν τις ορδές του φασισμού και του κομμουνισμού. Επιπλέον, αυτές οι πολιτικές οικογένειες διαθέτουν και προοδευτικά ένσημα, αφού είναι αντίθετες στις μοναρχίες ή στις θεοκρατικές και δεσποτικές διακυβερνήσεις. Όπως είναι αντίθετες σε κάθε αγροτική ή προαστική κοινωνία.

Πρέπει να πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι η Αριστερά που εκφράζει οικοδόμησε στο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα που διαθέτει ένα μίσος προς την φιλελεύθερη αστική δημοκρατία. Ταυτοχρόνως έπληξε θεσμούς με τις ιδεοληψίες και την ανικανότητά της. Τις συνέπειες τις πληρώνει η κοινωνία.  Άρα, στις πλάτες της Νέας Δημοκρατίας (κυρίως) αλλά του ΚΙΝΑΛ είναι η προάσπιση της ίδιας της δημοκρατίας στον τόπο και μακριά από το θεσμικό/καθεστωτικό πλαίσιο που δημιουργεί η νυν κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να δώσει τεράστια έμφαση στην ιδεολογική της υπεροχή και να ξεριζώσει δομές που έχει εγκαθιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οφείλει, αρχικά να επαναφέρει όσο το ταχύτερο γίνεται τον περίφημο νόμο της Άννας Διαμαντοπούλου στα Πανεπιστήμια. Ένα νόμο που απομόνωσε τους «ερυθρούς Χμερ» από τα Πανεπιστήμια και δημιούργησε δημοκρατικές διαδικασίες στην Παιδεία. Ένα νόμο που πολεμήθηκε κι από το εσωτερικό της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι αυτό το εσωτερικό της οφείλει να στείλει στο περιθώριο, μέσω φυσικά της λαϊκής ψήφου που θα τους στείλει σπίτια τους.

Οφείλει, επίσης, να αντικαταστήσει όλους αυτούς τους νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που επιτρέπουν σε εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι και διάφορες συμμορίες με δήθεν πολιτικά –ακτιβιστικά χαρακτηριστικά να δρουν ανενόχλητες κι ατιμώρητες. Υπό την θαλπωρή της Αριστεράς.

Οφείλει, επιπλέον, να αλλάξει άμεσα το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ. Ένα σύστημα που έφερε η κυβέρνηση της Αριστεράς επειδή δεν είχε μεγάλη διείσδυση στους ΟΤΑ και οδηγεί σε πλήρη μαρασμό κι ακυβερνησία Δήμους και Περιφέρειες.

Να πούμε και το άλλο;

Άκουσα προχθές τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ισχυρίζεται ότι δεν «πειραχθεί» το παραμικρό στην ΕΡΤ! Κι αναρωτήθηκα αν είναι δυνατόν. Είναι δυνατόν να συνεχίζει να λειτουργεί ως έχει αυτός ο τρισάθλιος και κοστοβόρος μηχανισμός προπαγάνδας; Είναι δυνατόν να πληρώνει εκατομμύρια η ελληνική κοινωνία για να έχει η ΕΡΤ μηδενικά ποσοστά τηλεθέασης κι ακροαματικότητας και ν’ αποτελεί άντρο κάθε γκεμπελίσκου;

Συνεπώς, είναι θεμιτές κι επιβεβλημένες οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν αν η ελληνική κοινωνία εμπιστευθεί τη Νέα Δημοκρατία. Ξεκάθαρα, έντιμα, μελετημένα, δημοκρατικά. Με αξιοκρατικά κριτήρια και άπλετες δημοκρατικές διαδικασίες.

Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών. Η χειρότερη οπερέτα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας φτάνει στα τέλος της. Βλέπουμε όλοι καθημερινά ότι ο τυχοδιωκτισμός, ο αμοραλισμός, ο λαϊκισμός δεν έχουν πλέον πέραση στην κοινωνία, την τσέπη της, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής της. Ούτε μπορεί πια να έχουν πέραση οι φαντασιώσεις του Μεγάρου Μαξίμου, του Προεδρικού Μεγάρου και της Αριστεράς για …δράκους και… Μινώταυρους.

Η χώρα οφείλει να κυβερνηθεί και δη αποτελεσματικά.

Κι αυτό εξαρτάται από την κοινωνία που οφείλει να έχει μάθει και ωριμάσει…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 25 Αυγούστου 2018
Επόμενο άρθρο“Η Γερμανία μας αγκάλιασε!”, λένε Έλληνες οικονομικοί μετανάστες
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.