Η Θεσσαλονίκη, το εθνικό φιλότιμο και ο φρουρούμενος Τσίπρας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αποτελεί γεγονός πέραν κάθε αμφιβολίας ότι η Βόρεια Ελλάδα κι η Θεσσαλονίκη, εδώ κι 106 χρόνια, ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των εθνικών αγώνων και των θριάμβων του τόπου.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Από εκεί ξεκίνησαν  τις πολιτικές τους αναμετρήσεις σχεδόν όλοι οι μεγάλοι άνδρες της Ελλάδας, Εκεί έφτιαξε την κυβέρνηση της «Εθνικής Αμύνης» ο Ελευθέριος Βενιζέλος, εκεί είχε τους στενούς του δεσμούς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, εκεί χιλιάδες χιλιάδων άνθρωποι έδιναν από τον Λευκό Πύργο το στίγμα του τι θ’ ακολουθήσει στην Ελλάδα. Εκεί κι η ΔΕΘ. Από το βήμα της οποίας η κοινωνία περίμενε κάθε χρόνο  να μάθει τα δώρα των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Εκεί, στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη κι ο Τσίπρας. Από εκεί εξήγγειλε το μέγιστο παραμύθι περί του… προγράμματός του, με το λαμέ περιτύλιγμα.

Και τι δεν έταξε; Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, σκίσιμο μνημονίων, δωρεάν ρεύμα σε αναξιοπαθούντες, «χάρισμα» των δανείων, δωρεάν ρεύμα στους αναξιοπαθούντες, δωρεάν ιατρική περίθαλψη, νταούλια για να χορεύουν οι αγορές! Ότι ήθελε ν’ ακούσει ο κάθε πικραμένος το έλεγε ο Τσίπρας.

Τρεισήμισι χρόνια μετά, ο ίδιος Τσίπρας που έταζε στους πάντες τα πάντα από το βήμα της ΔΕΘ, ανέβηκε προχθές στη Θεσσαλονίκη κι έμεινε κλεισμένος και καλά φυλασσόμενος σ’ ένα ξενοδοχείο μακριά από το κέντρο της πόλης και τους χιλιάδες διαδηλωτές που τον αποδοκίμαζαν και τον χλεύαζαν, περικυκλωμένοι από αστυνομικούς και ΜΑΤ. Η φωτογραφία που συνοδεύει τούτες τις σκέψεις από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της πραγματικότητας. Μιας πραγματικότητας που λέει ότι όπου πάει ο … λαοπρόβλητος πρωθυπουργός κι οι υπουργοί του συνοδεύεται από «τείχη αγάπης»!

Η οργή της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας είναι ανείπωτη από τη συμφωνία των Ψαράδων. Μεγαλύτερη από την οργή για τα ψέματα που είπε σ’ όλα τα άλλα κι αντί καλυτέρευσης της ζωής αυτή επιβαρύνθηκε.

Οι Θεσσαλονικείς, οι Βορειοελλαδίτες, σήμερα μιλούν για την αλαζονική άνεση και το θράσος που εξέπεμπε τότε ο Τσίπρας κι ισχυρίζονται ότι τους κορόιδεψε.

Δεν είναι οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι.

Απλώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν πλέον και την πληγή που τους άνοιξε η εθνογένεση που δημιούργησε μαζί με τον Καμμένο στο μαλακό τους υπογάστριο. Έχουν την πληγή του φιλότιμου! Μια πληγή που ρέει αίμα και πύον όταν ακούνε τον Ζάεφ να μιλά για … Μακεδονικό στρατό… Μακεδονική γλώσσα… Μακεδονική εθνότητα… Και δη με την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου!

Κι επειδή οι Μακεδόνες είναι παθιασμένοι άνθρωποι αναφορικά με τις ρίζες και τις καταβολές του αλλά και τα εθνικά ζητήματα, τον ανάγκασαν προχθές να προσγειωθεί κρυφά στην πόλη τους και να χρειάζονται αστυνομικές επιχειρήσεις για να τον προστατεύουν  και να μη συναντήσει την οργή τους.

Μα θα την συναντήσει στις κάλπες.

Στη Βόρειο Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, παντού…

 

Προηγούμενο άρθροΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά δημόσια διαβούλευση με πολίτες και φορείς σχετικά με τη θερινή ώρα – Τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της κατάργησής της- Και οι Έλληνες καλούνται να ρίξουν την «ψήφο» τους
Επόμενο άρθροΈρευνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Η «ακτινογραφία» των διατροφικών λαθών των Ελλήνων και η σχέση τους με τις ασθένειες.
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.