Ο τελειωμένος Μοσκοβισί και τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πού πάει, αλήθεια, η Ελλάδα μετά τις 21 Αυγούστου και παρά την ουσιαστική ύπαρξη του τέταρτου μνημονίου; Πορεύεται στις αγορές; Ασφαλώς κι όχι, αφού δεν υπάρχουν αγορές που να «εξυπηρετούν» την Ελλάδα. Εξ ου και υπάρχει το ταμειακό απόθεμα ασφαλείας. Εξ ου και κι υπάρχει το CASH BUFFER για τα επέμενα δυο χρόνια. Εξ ου κι είναι αμφίβολο αν ακόμη κι επί των ημερών της επόμενης κυβέρνησης η χώρα θα μπορέσει αξιόπιστα και σιγά –σιγά να βρεθεί στις αγορές και να συμπεριφέρεται ως κανονικό κράτος.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Με αυτά, λοιπόν ως δεδομένα,  είναι απορίας άξιο για ποιον λόγο ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν, ο Μοσκοβισί, ήρθε στην Ελλάδα για να πουλήσει success story κι εκδούλευση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα.

Πολύ περισσότερο αφού δεν έχει καμιά δουλειά και καμιά αρμοδιότητα σε όσα απασχολούν την Ελλάδα.

Προσέξτε:

Ο Μοσκοβοσί δεν διαθέτει εξουσία για να επηρεάσει τις κυβερνήσεις που εγγυώνται τα ομόλογα του ESM. Η δουλειά του είναι να  «διαμεσολαβεί» ανάμεσα στα μεμονωμένα συμφέροντα των κυβερνήσεων και τις επιταγές των «θεσμών» που συγκροτούν την Ενωμένη Ευρώπη.

Υπό αυτή την έννοια ήρθε στην Ελλάδα να κάνει 2-3 ημέρες διακοπές και για δικούς του λόγους να πει στον Τσίπρα ότι … θα κάνει ότι μπορεί!!! ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ το παραμικρό και για τίποτα. Αφενός επειδή δεν έχει εξουσία κι αρμοδιότητες κι αφετέρου επειδή η θητεία του τελειώνει σε λίγους μήνες.

Υπάρχει και κάτι άλλο. Ο Μοσκοβισί, γνωρίζοντας ότι στη χώρα του δεν χαίρει καμιάς εκτίμησης κι εκεί το πολιτικό του μέλλον είναι χειρότερο από του Καμμένου στην Ελλάδα, επιχειρεί να διασώσει ότι διασώζεται φιλοδοξώντας ν’ αντικαταστήσει τον Γιουνγκέρ. Συνεπώς αναζητά συμμαχίες και δη στο μέτωπο των λαϊκιστών και της Αριστεράς.

Προσέξτε κάτι ακόμη:

Ο Μοσκοβισί ήρθε και μας είπε ότι τέλειωσαν τα μνημόνια, ότι δεν θα ξαναέρθει στην Ελλάδα η τρόικα (θεσμοί στη γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ), ότι θα υπάρχει μόνο η  η εποπτεία που υπάρχει σε άλλες χώρες, όπως είναι η Πορτογαλία ή η Ιρλανδία κι άλλα τέτοια παραμύθια.

Δηλαδή, ήρθε και πούλησε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, βάζοντας πλάτη στον Τσίπρα.

Είπε ψέματα! Σοσιαλιστικά ψέματα!

Κι είπε ψέματα επειδή δεν μπορεί να μην ήξερε για την ενισχυμένη εποπτεία. Δεν μπορεί να μην ήξερε ότι έχουμε μηδενική χρηματοδότηση παρ’ ότι ουσιαστικά υπογράψαμε τέταρτο μνημόνιο. Δεν μπορεί να μην ήξερε ότι δεν έχουμε ούτε καν το  waver, ώστε να δανείζονται οι τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και όχι από το ELA. Δεν μπορεί να μην ήξερε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα του QE.

Όμως, είναι και κάτι ακόμη.

Ο τελειωμένος αυτός επίτροπος, σιγοντάροντας το παραμυθένιο αφήγημα Τσίπρα περί μη μείωσης των συντάξεων (παρ’ ότι έχουν ψηφίσει το μέτρο) άφησε παράθυρο ότι αυτό τελικά μπορεί ν’ αλλάξει το φθινόπωρο.

Απίστευτο ψέμα.

Εξ ου και βγήκε αμέσως και διέψευσε τον τελειωμένο πολιτικάντη Γάλλο, ο πρόεδρος του  Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Προσέξτε:

Ο τελειωμένος αυτός Γάλλος, απολειφάδι της εποχής Ολάντ στην Ευρώπη, για να διασωθεί ο ίδιος ρίχνει νερό στον μύλο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και του ακραίου εθνικολαϊκισμού στα κράτη μέλη.

Είναι άραγε αυτή η αποστολή του κι η αποστολή της επιτροπής Γιουνγκέρ;

Πολύ σωστά, λοιπόν, τον έβαλε στη θέση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είπαμε όμως.

Καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

Φυσικά, πάντα θα υπάρχουν οι εύπιστοι που θα συντάσσονται πίσω από τον κάθε λαϊκιστή που τους υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια…

Γι αυτούς, όσες ανοησίες λέει ο Μοσκοβισί κι ο κάθε Μοσκοβισί, θ’ ακούγονται ως θείες μελωδίες!

Άλλωστε, όπως τα έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, για τα επόμενα 42 χρόνια (και 99 για τη δημόσια περιουσία), ο ελληνικός λαός γνωρίζει την αλήθεια…

 

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 5 Ιουλίου 2018
Επόμενο άρθροΚατατέθηκε στη Βουλή ο “Κλεισθένης Ι” – Απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.