Δοκιμάστε μια νόστιμη αλοιφή που μπορεί να συνοδέψει πολλά γεύματα.
ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΣ ΦΩΣΚΟΛΟΥ
2 φλιτζάνια φύλλα μαιντανού
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο στην μέση
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη χωρίς την πράσινη φύτρα
1 κ.σ. κάππαρη
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1 κ.γ. ξίδι από κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ψωμί βρεγμένο και στυμμένο
1 βρασμένη πατάτα
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε στο μπλέντερ το μαιντανό, το κρεμμύδι, την κάππαρη και τα πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το ψωμί, την πατάτα, το ξίδι, το σκόρδο, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Χτυπάμε στο μπλέντερ ακόμα μια φορά και έχουμε έναν ομοιόμορφο πολτό.
Μια νοστιμότατη αλοιφή που πάει παντού ……..