Μια ακόμα λιχουδιά που λάτρευα από μικρή και τώρα την εκτιμώ ακόμα περισσότερο ήταν οι πολίτικοι ψαροκεφτέδες της θείας Σοφίας. Πανεύκολοι και αγαπημένοι από μικρούς και μεγάλους.
Μου αρέσει πολύ να τους σερβίρω με μαγιονέζα και κάπαρη ή αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο.
Μια ακόμα ιδέα είναι να σερβίρετε τους ψαροκεφτέδες με ρύζι μακρύκοκκο βρασμένο σε κρόκο Κοζάνης ή πατατούλες τηγανιτές χερίσιες.
Η συνταγή δική σας.
Ψαροκεφτέδες πολίτικοι της θείας Σοφίας
Υλικά
500 γρ. ψάρι φιλέτο κατεψυγμένο ή φρέσκο
1 κρεμμύδι κομμένο καρέ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1αυγό χτυπημένο
Αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Άνηθο ψιλοκομμένο
Ηλιέλαιο
Τρόπος Παρασκευής
Βράζουμε τα ψάρια σε μια κατσαρόλα ή τα ψήνουμε στο τηγάνι για 15 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν και κρατάμε λίγο από το ζωμό.
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Μέσα στο ζωμό του ψαριού προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να διαλυθεί και να μην σβωλιάσει. Ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε δημιουργώντας μια μπεσαμέλ και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε με ένα πιρούνι.
Σε μπολ προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού, μπόλικο άνηθο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και τη μπεσαμέλ ανακατεύοντας καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Ζυμώνουμε και πλάθουμε ομοιόμορφα κεφτεδάκια,τα πανάρουμε με αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο γυρίζοντάς τα με τη λαβίδα.
Σε πιατέλα απλώνουμε απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τους ψαροκεφτέδες για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα που έχουμε στρώσει με πλατύφυλλο βασιλικό.
Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με μάραθο ή μαιντανό.