Γεύση που θα σας ξετρελάνει!
Η αλήθεια είναι ότι τα ωραιότερα συκωτάκια από μοσχάρι ή αρνάκι τα απόλαυσα στα Χανιά ατενίζοντας το λιμάνι.
Γεύση αρμονική όπου το ξύδι δένει με το πετιμέζι και γλυκαίνουν τη γεύση από το συκώτι που είναι ωφέλιμο αφού είναι πηγή σιδήρου.
Στη Κρήτη είναι εξαιρετικός μεζές για τσικουδιά. Ο Αιμίλιος Ασλάνης γνωστός chef της κρητικής κουζίνας μας δίνει τη συνταγή.
Η συνταγή δική σας.
Συκώτι ψημένο σε ξύδι και δενδρολίβανο
Από τον Αιμίλιο Ασλάνη, executive chef Βοτανικό Πάρκο Χανίων
Υλικά
500γρ συκωτάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
100ml ελαιόλαδο
150ml πετιμέζι
100ml ξύδι από κόκκινο κρασί
70γρ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Ρίγανη ή θρούμπη
αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα συκωτάκια για 10 λεπτά ανακατεύοντάς τα ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
Τα «σβήνουμε» με ξύδι και προσθέτουμε αργά το πετιμέζι.
Τα σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και τα «ψήνουμε» ακόμα για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και επιλεκτικά πασπαλίζουμε με ρίγανη