Καλοκαιρινή γεύση απίθανη που γεννά αναμνήσεις. Όσο πιο φρέσκο το καλαμάρι ή το θράψαλο τόσο πιο νόστιμο το φαγητό μας. Η φέτα μαζί με τη ντομάτα, την πιπεριά και το φρέσκο μαϊντανό αποτελούν μια νόστιμη αρωματική γέμιση και είναι πανεύκολη να γίνει.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε πολύχρωμες πιπεριές ή πιπεριά Φλωρίνης ή ακόμα κίτρινα τυριά ή μπαχαρικά διάφορα και βοτάνια.
Πολλές φορές ψάχνουμε τι να ετοιμάσουμε για τους φίλους ή την οικογένεια γρήγορα και καταφεύγουμε στη λύση να παραγγείλουμε κάποιο από τα γνωστά junk food… Eμείς σας δίνουμε μια πανεύκολη συνταγή που χρειάζεται 40 λεπτά για την ολοκλήρωσή της και μόνο 10 λεπτά προετοιμασία από εμάς.
Η συνταγή δική σας.
Καλαμάρι γεμιστό με τυρί φέτα
Από τον Νίκο Σταμάτη , μάγειρα στη Κέρκυρα
2 καλαμάρια των 400γρ-500γρ
200γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους ή φετούλες
1 πράσινη πιπεριά κομμένο σε κύβους
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό από μισό λεμόνι
λίγο ελαιόλαδο
Σάλτσα λαδολέμονο
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι ή ρίγανη
1 κ.γ. μουστάρδα
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια προσεκτικά εσωτερικά και τα ξεπλένουμε.
Τα αφήνουμε λίγο στο σουρωτήρι να στραγγίξουν και το περνάμε εσωτερικά με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, τους κύβους ντομάτας, πράσινης πιπεριάς, τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Κλείνουμε το καλαμάρι με μια οδοντογλυφίδα στο επάνω μέρος ώστε να μην χυθεί η γέμιση και ψήνουμε το καλαμάρι στο γκριλ ή στα κάρβουνα για 30 λεπτά.
Κατά διαστήματα το τρυπάμε για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο.
Το βγάζουμε το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.
Σε μπολάκι βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και κάνουμε ένα παχύ λαδολέμονο ανακινώντας το με πιρούνι.
Περιλούζουμε το καλαμάρι και αν θέλουμε κάνουμε σχέδια με το λαδολέμονο στην πιατέλα