Χταπόδι με γλυκό κρασί – Γεύση ονείρου που γράφει δυνατά…

Δημιουργική χιώτικη δημιουργία με ευωδιά ξεχωριστή που μου ετοίμασε ο Χαράλαμπος.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Το συνδυάσαμε με πατατούλες τηγανιτές και το απολαύσαμε στην αυλή του αρχοντικού δίπλα στη μαρμάρινη κρήνη. Η Χίος είναι νησί πανέμορφο πραγματικά γαστρονομικός προορισμός που ευωδιάζει μαστίχα.

Τα μαστιχώρια με τις καστροπολιτείες και τα ξυστά στα σπίτια με ξετρέλαναν όπως και οι θάλασσές της αξίζει να πάτε…

Η συνταγή δική σας.

 Χταπόδι με γλυκό κρασί

 Από τον Χαράλαμπο Θεοχάρη, executive chef  του ξενοδοχείου Ελληνικό Κάστρο, Χίος

Υλικά για 6 άτομα

1 φρέσκο χταπόδι 2-2,5 κιλά

Μισό λίτρο ζεστό νερό

2 φύλλα δάφνη

200ml  ξύδι λευκό

150ml  ελαιόλαδο

Χταπόδι με γλυκό κρασί 1Για την σάλτσα

300γρ. κέτσαπ ντομάτας

50 γρ. πουρέ σκόρδου

100 γρ. waster sauce

400ml κρασί μαυροδάφνη

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Χταπόδι με γλυκό κρασί 2Σε μια βαθιά κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χταπόδι στο νερό με τα φύλλα δάφνης, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Σε 30 λεπτά το χταπόδι μας θα είναι  έτοιμο.

Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κρατάμε λίγο από το ζωμό.

Κόβουμε τα πλοκάμια στα δύο ή αν θέλουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Στον ζωμό προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.

Τέλος προσθέτουμε την μαυροδάφνη και το χταπόδι και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 25 λεπτά μέχρι να γλασαριστεί.

Γεύση που θα την θυμάστε…

Προηγούμενο άρθροΓιουβετσάκι με μανέστρα Λημνιώτικο – Όλα τα μυστικά για ένα γιουβετσάκι ονειρικό
Επόμενο άρθροΑναστασία Ιγνατιάδου: Υποψήφια Σύμβουλος για την τοπική κοινότητα Αλεξάνδρειας – Δύναμη Ενότητας & Ελπίδας