Τι θα λέγατε να δίνατε μια γευστική χαρά στα παιδιά σας και γιατί όχι και στους μεγάλους. Γίνονται γρήγορα και εύκολα και αμέσως αγαπιούνται από όσους τα δοκιμάσουν.
Ας τα ξεκινήσουμε λοιπόν μια που η συνταγή γίνεται δική σας.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ ΤΟΥ «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ»
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κοφτό κ. γλ. αλάτι
Χλιαρό νερό
Μέλι Ελάτης Βανίλια ή όποιο άλλο μέλι σας αρέσει
Κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ
Ξύλο κανέλας
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά στο αλεύρι .
Ρίχνουμε σιγά – σιγά χλιαρό νερό προσθέτοντας και το αλάτι έτσι ώστε να μην έρθει σε άμεση επαφή με τη μαγιά.
Βάζουμε τόσο νερό όσο η ζύμη μας να γίνει εύπλαστη .
Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» και να φουσκώσει για μια ώρα περίπου. Σε ένα τηγάνι καλύπτουμε την επιφάνεια του με ελαιόλαδρο και όταν ζεσταθεί απλώνουμε το μείγμα μας με την βοήθεια ενός κουταλιού . Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και περιχύνουμε τα τηγανόψωμα με μέλι ελάτης ή όποιο άλλο σας αρέσει.
Διακοσμούμε την πιατέλα μας με ξύλο κανέλας.