Το επόμενο σταθερό βήμα για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

karousis-dim
Γράφει ο Δημήτρης Καρούσης

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, ο Ελληνικός λαός αυτή την φορά δεν ψήφισε κόμμα αλλά πρόσωπο. Εμπιστεύθηκε τον Αλέξη Τσίπρα παραβλέποντας το γεγονός ότι και αυτός υπέγραψε ένα σκληρό μνημόνιο…

Πράγματι ο λαός έχει κουραστεί να ακούει καθημερινά για μνημόνια, για νέους φόρους, για ελλείματα, για μειώσεις μισθών και συντάξεων και παράλληλα να βλέπει τα ίδια πρόσωπα της πολιτικής, να του τάζουν τα καλύτερα και αφού αναλάβουν την εξουσία λες και τους χτυπάει βαρύτατο αλτζχάϊμερ, ξεχνάν ότι έταζαν, λειτουργώντας κατά του λαού.

Η χώρα και ο λαός βιώνουν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και οι δύσκολες αυτές στιγμές απαιτούν νέα πρόσωπα να ηγηθούν στην διακυβέρνηση της χώρας. Με πιο απλά λόγια η ανανέωση των κομμάτων με «καθαρά χέρια» επιβάλλεται ανυπερθέτως και πολύ περισσότερο των ηγεσιών τους.

Το ποσοστό που έλαβε η Νέα Δημοκρατία ήταν απογοητευτικό αν σκεφτεί κανείς όλα αυτά που συνέβησαν στο προηγούμενο εξάμηνο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τα capital controls, το κλείσιμο των τραπεζών, την εκτίναξη του χρέους και άλλα που η πλειονότητα του εκλογικού σώματος δεν τα έλαβε καθόλου υπόψη της.

Τώρα οι Νεοδημοκρατικές κάστες θέλουν να φορτώσουν την αποτυχία στις πλάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη υποκρύπτοντας δολίως το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Εκείνο όμως που πρέπει πρωτίστως να πράξουν είναι να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές κάστες τους και να βοηθήσουν να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο.

Δύο πρόσωπα αυτή την στιγμή υπάρχουν που μπορούν να δώσουν ένα σταθερό βήμα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ένα σταθερό αντιστάθμισμα στο φαινόμενο Αλέξης Τσίπρας. Τα πρόσωπα αυτά είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και η Όλγα Κεφαλογιάννη πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Γνωρίζουμε ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει άριστες σχέσεις με την Όλγα Κεφαλογιάννη και κάλλιστα μπορούν να συνεργαστούν από κοινού για να βγάλουν από το τέλμα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς την επιβαλλόμενη ανανέωση το κόμμα διαμελιζόμενο θα καταρρεύσει και τελικά θα αφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο της χώρας.

Βέβαια εσωκομματικές αντιδράσεις θα υπάρξουν από επίδοξους μνηστήρες ή από άλλους που σκοπίμως θα υπονομεύσουν την ανανέωση του κόμματος. Ευελπιστούμε όμως ότι θα επικρατήσει η λογική και η ενότητα, ένα ιδανικό κοκτέιλ που πάντα επιφέρει θετικά αποτελέσματα.

Ο λαός πλέον θέλει σοβαρότητα και ειλικρίνεια, θέλει καθαρούς ανθρώπους στην διακυβέρνηση της χώρας και ευελπιστεί σε ένα καλύτερο αύριο μιας και το παρόν είναι γεμάτο απελπισία και αβεβαιότητα. Αυτοί που θέλουν το καλό της χώρας ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν ανεπηρέαστα σε μια καθαρή ανανέωση κλείνοντας τα αυτιά τους στις σάλπιγγες του παρελθόντος.

Ο καιρός θα δείξει….

Προηγούμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επόμενο άρθροΈτοιμο το Κλειστό Γυμναστήριο της Μελίκης