AΠΟ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ETOILE ΑΘΗΝΑ
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα ξασπρισμένη
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι ανθόνερο
Μαστίχα Χίου σε σκόνη
ζάχαρη καστανή ή κρυσταλλική
Αμύγδαλα ολόκληρα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει “ζεματάμε” τα αμύγδαλα. Σε 2 λεπτά τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
Αμέσως μετά τα ξεφλουδίζουμε με το χέρι μας. Τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος για να ξεραθούν καλά και μετά τα αλέθουμε ώστε να γίνουν σαν ψιλό σιμιγδάλι.
Ρίχνουμε λίγη σκόνη μαστίχας Χίου και ανθόνερο, τόσο ώστε να πλάθονται και τα αλέθουμε άλλη μία φορά ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Τους δίνουμε το σχήμα μικρού αχλαδιού ή μπαλάκι πιέζοντας λίγο τα πλευρά. Τα “τυλίγουμε” με καστανή ζάχαρη ανάμεσα στα δάκτυλά μας και τα αραδιάζουμε στην πιατέλα.
Στην μέση ακριβώς βάζουμε από ένα αμύγδαλο στο κάθε αμυγδαλωτό.
Γεύση και άρωμα.
Μικρό μυστικό
Τα αμυγδαλωτά διατηρούνται σε μπολ τυλιγμένα με μεμβράνη για να είναι πάντα φρέσκα. Ο αέρας του περιβάλλοντος τα ξεραίνει.