Συνταγή: Φτιάξτε πεντανόστιμα αμυγδαλωτά με μαστίχα Χίου

Sissy nika
Γράφει η Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος Γεύσης και Πολιτισμού

AΠΟ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ETOILE ΑΘΗΝΑ

amigdalota012

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα ξασπρισμένη

3 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι ανθόνερο

Μαστίχα Χίου σε σκόνη

ζάχαρη καστανή ή κρυσταλλική

amigdalota01ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

Αμύγδαλα ολόκληρα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει “ζεματάμε” τα αμύγδαλα. Σε 2 λεπτά τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.

Αμέσως μετά τα ξεφλουδίζουμε με το χέρι μας. Τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος για να ξεραθούν καλά και μετά τα αλέθουμε ώστε να γίνουν σαν ψιλό σιμιγδάλι.

Ρίχνουμε λίγη σκόνη μαστίχας Χίου και ανθόνερο, τόσο ώστε να πλάθονται και τα αλέθουμε άλλη μία φορά ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Τους δίνουμε το σχήμα μικρού αχλαδιού ή μπαλάκι πιέζοντας λίγο τα πλευρά. Τα “τυλίγουμε” με  καστανή ζάχαρη ανάμεσα στα δάκτυλά μας και τα αραδιάζουμε στην πιατέλα.

Στην μέση ακριβώς βάζουμε από ένα αμύγδαλο στο κάθε αμυγδαλωτό.

Γεύση και άρωμα.

Μικρό μυστικό

Τα αμυγδαλωτά διατηρούνται σε μπολ τυλιγμένα με μεμβράνη για να είναι πάντα φρέσκα. Ο αέρας του  περιβάλλοντος τα ξεραίνει.

Προηγούμενο άρθροΜάθετε για το Αλτσχάιμερ: Προειδοποιητικά σημάδια και συμπτώματα
Επόμενο άρθροΕΦΕΤ: Ανάκληση επικίνδυνης για κατανάλωση σταφίδας σουλτανίνας