Από την βραβευμένη Νανά Γκαμπούρα executive chef καθηγήτρια της σχολής γαστρονομίας Etoile, Αθήνα
Υλικά
2 κιλά ρύζι καρολίνα
500 γρ. καρυδόψυχα
1 φακελλάκι κανέλα σε σκόνη
1 κιλό ζάχαρη καστανή
2 κιλά φύλλα Βηρυτού
500 γρ γλυκό πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
600 γρ φρέσκο βούτυρο
Τρόπος παρασκευής
Σε κατσαρόλα βάζουμε 2 μέρη νερό ένα μέρος ρύζι και βράζουμε για 25 λεπτά.
Κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε μια μπασίνα.
Ρίχνουμε και την ζαχαρη, την κανέλα, την καρυδόψυχα και το γλυκό πορτοκάλι ψιλοκομμένο.
Χωρίζουμε τη γέμιση σε δύο μπασίνες.
Βουτυρώνουμε με φρέσκο βούτυρο ένα ταψί και στρώνουμε δυο φύλλα στη συνέχεια ραντίζουμε με φρέσκο βούτυρο που έχουμε ζεστάνει και βάζουμε από πάνω ακόμα ένα φυλλο.
Βάζουμε μια στρωση από τη γέμιση μας και στη συνέχεια πάλι ένα φύλλο που ραντίζουμε με φρέσκο βούτυρο και ακομα δυο φύλλα που κάνουμε την ίδια διαδικασία.
Προσθέτουμε και πάλι γέμιση και στη συνέχεια τρία φύλλα με την ίδια διαδικασία.
Στο τελευταίο φύλλο ρίχνουμε όσο βούτυρο μας περίσσεψε και το απλώνουμε πολύ καλά.
Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ένα μικρό κομμάτι γλυκό πορτοκάλι.