Ζουμερά μπιφτέκια τριποικιλιακά

Νόστιμα αρωματικά μπιφτέκια με γεύση μεστή που είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσουν.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ο συνδυασμός των τριών κρεάτων, των αρωματικών και του σουμάκ δίνει ένα τουίστ στην γευστική αυτή δημιουργία. Το γιαούρτι «δένει» αρμονικά τα διαφορετικά υλικά με αρώμα Ανατολής.

Η αγαπημένη φίλη Νανά Γκαμπούρα μοιράζεται την συνταγή μαζί μας.

Ζουμερά μπιφτέκια τριποικιλιακά

Από την πολυβραβευμένη Νανά Γκαμπούρα executive chef

Μπιφτέκια-τριποικιλιακά-12Υλικά

500 γρ. κιμά από μοσχαράκι

250 γρ. κιμά από αρνί

250 γρ κιμά από χοιρινό

4 κ.σ ελαιόλαδο εκλεκτό

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ντομάτα τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη χωρίς την πράσινη φύτρα

2 κ.σ. γιαούρτι

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ρίγανη ή θρούμπη

1 κ.σ. σουμάκ

1 φλιτζάνι φρυγανιά

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένη ποικιλία πιπεριών

Μπιφτέκια-τριποικιλιακά-1Τρόπος παρασκευής

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Το σοτάρουμε  για 8-10 λεπτά μέχρι να «γυαλίσει» και να μαλακώσει καλά.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.

Δυναμώνουμε τη φωτιά για λίγα λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Βάζουμε σε μπολ τους κιμάδες, το σκόρδο, το σουμάκ, τη ρίγανη, το δυόσμο, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος το μείγμα της ντομάτας.

Καθώς ζυμώνουμε πρέπει να δάκτυλα να βυθίζονται στο χαρμάνι του μπιφτεκιού, γυρίζουμε την ζύμη από την άλλη πλευρά για να «πάρει αέρα» και προσθέτουμε σιγά σιγά την φρυγανιά.

Σκεπάζουμε το μπολ με διαφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες ώστε για να αναδυθούν τα αρώματα.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε πιέζοντάς τα για να ψηθούν καλύτερα.

Τα ψήνουμε σε σχάρα που έχουμε «περάσει» με λεμόνι στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Ψήνουμε για 8 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντας με λαβίδα και όχι με πιρούνι γιατί θα φύγουν οι χυμοί των κρεάτων.

Απολαμβάνουμε τα μπιφτέκια μας με χερίσιες πατατούλες τηγανιτές… όνειρο και μια σαλάτα ολόδροση.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε ακόμα να ψήσουμε τα μπιφτέκια σε φούρνο βάζοντας σχάρα στο ταψί για να ψηθούν καλύτερα.

Ψήνουμε στους 180οC για 25-30 λεπτά.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τρίτη 12-10-2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 12 Οκτωβρίου 2021