Βρετανία: Απέφυγε τη φυλακή ένας οδηγός ηλικίας 90 ετών που σκότωσε δύο γυναίκες μπερδεύοντας το γκάζι με το φρένο

Ένας Βρετανός οδηγός αυτοκινήτου ηλικίας 90 ετών, που σκότωσε δύο γυναίκες όταν μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο, απέφυγε σήμερα τη φυλακή, καθώς ο δικαστής απεφάνθη ότι η τιμωρία του θα είναι «να ζήσει γνωρίζοντας ότι προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων».

«Έπειτα από ώριμη σκέψη», ο δικαστής Μάρτιν Ουόλς καταδίκασε τον συνταξιούχο σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντας ότι η απόφασή του «πιθανόν να γίνει δύσκολα αποδεκτή από ορισμένους, κυρίως την οικογένεια και τους φίλους των θυμάτων».

«Την ώρα που είναι βυθισμένοι στο πένθος τους, τέτοιου είδους συναισθήματα είναι κατανοητά» σχολίασε ο δικαστής, εντούτοις οι συνέπειες της πράξης του «ήταν απρόβλεπτες και απόλυτα ακούσιες».

Ο δικαστής αποφάσισε ότι η επιβολή μιας ποινής φυλάκισης «δεν θα λειτουργήσει ως αποτρεπτικό μέσο ούτε για εκείνον ούτε για άλλους, (…) διότι δεν θα διορθώσει το σφάλμα που έκανε».

«Θα ζείτε για το υπόλοιπο της ζωής σας γνωρίζοντας ότι οι ακούσιες πράξεις σας οδήγησαν στον θάνατο δύο ανθρώπων (…) αυτό είναι το φορτίο σας» συμπλήρωσε ο δικαστής απευθυνόμενος στον οδηγό.

Ο Φίλιπ Μπουλ, ένας συνταξιούχος έμπορος υφασμάτων, είχε μόλις αφήσει την ανάπηρη γυναίκα του στο νοσοκομείο του Ουίτινγκτον, όταν πήρε το αυτόματο αυτοκίνητό του για να φύγει. Στη συνέχεια, όμως, μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι, με αποτέλεσμα να χτυπήσει δύο γυναίκες ηλικίας 44 και 49 ετών, οι οποίες εξέπνευσαν λίγο μετά το δυστύχημα.

Στον ηλικιωμένο απαγγέλθηκε η κατηγορία της πρόκλησης θανάτου από επικίνδυνη οδήγηση. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος και διατύπωσε τη βαθιά του λύπη.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΑνακαλύφθηκε ο δεύτερος πιο μακρινός γαλαξίας στο Σύμπαν, σε απόσταση 12,8 δισ. ετών φωτός
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Μέχρι τις 10/11 η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος στον νομό, διευκρινίζει ο Εμπορικός Σύλλογος