Θεσσαλονίκη: Μέχρι τις 10/11 η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος στον νομό, διευκρινίζει ο Εμπορικός Σύλλογος

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα ισχύσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος στο νομό Θεσσαλονίκης, και όχι έως τις 15 του μήνα όπως σε άλλες περιοχές της χώρας, διευκρινίζει ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ), με σημερινή ανακοίνωσή του.

Εφιστά δε την προσοχή των εμπόρων, «για την τήρηση της νομιμότητας», καθώς τα πρόστιμα είναι πολύ αυστηρά.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΕΣΘ σημειώνει, ότι βάσει των ισχυόντων νόμων και εγκυκλίων, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν τα πρώτα δεκαπενθήμερα του Μαΐου και του Νοεμβρίου. Ωστόσο, οι περίοδοι αυτές μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου.

Στις περιφερειακές ενότητες που δεν έχει εκδοθεί απόφαση αντιπεριφερειάρχη, η φετινή ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος, ισχύει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 529/21-3-2017 απόφαση της αντιπεριφερειάρχη, Παρασκευής Πατουλίδου, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, συνολικής διάρκειας 30 ημερών, ορίζονται ως εξής:

– Από την 1η Μαΐου έως και την 10η Μαΐου.

– Την ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έως και την ημέρα λήξης της.

– Από την 1η Νοεμβρίου έως και τη 10η Νοεμβρίου.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προηγούμενο άρθροΒρετανία: Απέφυγε τη φυλακή ένας οδηγός ηλικίας 90 ετών που σκότωσε δύο γυναίκες μπερδεύοντας το γκάζι με το φρένο
Επόμενο άρθροΟι νανοσωλήνες άνθρακα μπορεί να είναι καρκινογόνοι, δείχνει για πρώτη φορά μια νέα έρευνα σε πειραματόζωα