Βραχάκια σοκολάτας με αμύγδαλο – Πανεύκολα σπιτικά σοκολατάκια

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Νόστιμα και ανεβαστικά βραχάκια σοκολάτας που όλοι λατρεύουν.

Γίνονται μέσα σε 15 λεπτά και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για αμύγδαλα φουντούκια, καρύδια ή ακόμα και αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κομματάκια όπως βερίκοκα.

Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει … μια ωραία ιδέα τώρα τις γιορτές να ετοιμάσετε τα δικά σας σοκολατάκια και να τα προσφέρετε σαν δώρο μέσα σε μια ωραία συσκευασία.

Βραχάκια σοκολάτας με αμύγδαλο 1

 Βραχάκια σοκολάτας με αμύγδαλο

Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου, γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 4 άτομα

 170 γρ κουβερτούρα bitter σοκολάτας

200 γρ αμύγδαλα ολόκληρα ξεφλουδισμένα και ψημένα

Βραχάκια σοκολάτας με αμύγδαλο 2

 Τρόπος παρασκευής 

  Σπάμε σε κομμάτια τη σοκολάτα και κρατάμε 3-4 μικρά κομμάτια για το φινίρισμα αφού με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

 Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.

 Αφού λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μικρά κομματάκια που έχουμε κρατήσει για να γυαλίσει το μείγμα.

 Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.

Βραχάκια σοκολάτας με αμύγδαλο 4

 Σοκολατάκια πάνω στον πάγκο

Στρώνουμε στον πάγκο αντικολλητικό χαρτί και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και βοηθούμενη από δύο κουτάλια τις αραδιάζουμε πάνω στο χαρτί.

Βραχάκια σοκολάτας με αμύγδαλο 3

Περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς και να σταθεροποιηθούν.

 Βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο σκεπασμένα μέσα σε μπολ για 2 ώρες και τα απολαμβάνουμε.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 25 Νοεμβρίου 2025