Βουλιάζει η αγορά της Θεσσαλονίκης – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Για άλλη μια χρονιά δοκιμάζεται η αγορά της Θεσσαλονίκης καθώς και φέτος οι επιχειρήσεις που κλείνουν είναι υπερδιπλάσιες από αυτές που ανοίγουν.

dimitris_christoulias
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος Δημήτρης Χριστούλιας δημοσιογράφος της REALnews

Εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αγορά, η οποία έρχεται να προστεθεί στην συνολική κατάρρευση της ελληνικής αγορά καθώς σε πανελλαδικό επίπεδο το διάστημα Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου έκλεισαν 25.000 επιχειρήσεις, 6.000 περισσότερες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αναλυτικότερα, με αμείωτη ένταση μπαίνουν τα λουκέτα σε εκατοντάδες επιχειρήσεις  στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, από τις αρχές του χρόνου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου έκλεισαν 595 επιχειρήσεις και άνοιξαν μόλις 251.

Πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα για να τονωθεί η κατανάλωση στην αγορά της Θεσσαλονίκης, τονίζουν σε κάθε ευκαιρία εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης.

Απογοητευτική είναι και η εικόνα που παρουσιάζει στο σύνολο της η ελληνική αγορά. Δυστυχώς όμως πίσω από τους αριθμούς  κρύβονται τραγικές ιστορίες. Κρύβονται άνθρωποι που πλέον δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Για αυτούς τους ανθρώπους θα κάνει κάτι η πολιτεία;

 

Προηγούμενο άρθροΘα μας αποτρελάνετε; – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΒέροια: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα : «Το παρελθόν κρατά πολύ»
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ