Βέροια: Ακούστε τη συνέντευξη Χρήστου Γιαννακάκη στην εκπομπή GPS του Ραδιοφώνου της ΕΡΤ . Τεράστιο πρόβλημα η έλλειψη εργατών γης

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Συνέντευξη στην εκπομπή GPS του Θάνου Σιαφάκα και του Γιώργου  Νερούτσου στο  ραδιόφωνο της ΕΡΤ έδωσε ο Χρήστος Γιαννακάκης πρόεδρος Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ημαθίας.

Ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας τόνισε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους εργάτες γης οι οποίοι δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα να εργασθούν,  λόγω του ότι οι γειτονικές χώρες που αποτελούν την κύρια πηγή εργατικών χεριών, έχουν κλείσει τα σύνορα τους εξαιτίας  του κορονοϊού. Υπάρχει έντονη ανησυχία γιατί σε λίγο διάστημα που θα αρχίσει το αραίωμα των ροδακίνων  αλλά και η συγκομιδή των κερασιών,  δεν υπάρχουν χέρια για να πραγματοποιήσουν αυτές τις εργασίες, ενώ το πρόβλημα θα επιδεινωθεί στην συγκομιδή και στην κομποστοποίηση.

Η κατανάλωση έχει μειωθεί λόγω της πανδημίας με συνέπεια πολλά κηπευτικά την συγκεκριμένη περίοδο  να πετιούνται, ενώ θα υπάρχει πρόβλημα αν δεν βρούμε λύση και στη διάθεση των προϊόντων της φετινής καλλιεργητικής περιόδου.  Ζητάμε να ανοίξουν τα σύνορα για την συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, ενώ θα πρέπει να βρεθεί και λύση με τους ανθρώπους που δεν έρχονται να δουλέψουν για να μην χάσουν το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης ξεπερνώντας κάποιο εισόδημα.

Ακούστε τη συνέντευξη: