Η αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων.
Συνήθως πρωταγωνιστούν στα παιδικά πάρτυ και αλλά και στα οικογενειακά και γιορτινά τραπεζώματα. Ακόμα θυμάμαι τα τυροπιτάκια που μου έφτιαχνε η μαμά μου στα γενέθλια μου.
Ο Σπύρος Νάκος γνωστός chef μου έδωσε την αυθεντική ελληνική συνταγή που θα μπορείτε να απολαμβάνετε στο Delliniko που δημιουργήθηκε στον Φλοίσβο, Π.Φαλήρου και θα προσφέρει όλη την παλέτα των αυθεντικών και καταξιωμένων ελληνικών συνταγών. Υπομονή λοιπόν…
Τυροπιτάκια ρολά με αρωματικά
Από τον Σπύρο Νάκο executive chef Delliniko, Π.Φάληρο
Υλικά
450 γρ. φύλλο κρούστας
300 γρ. τυρί φέτα
2 αυγά
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
ελαιόλαδο
Σε μπολ χτυπάμε με το πιρούνι τα αυγά.
Σε άλλο μπολ σπάμε την φέτα με το πιρούνι και προσθέτουμε τα αυγά, το δυόσμο, τον άνηθο και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας.
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το απλώνουμε στον πάγκο μας.
Αλείφουμε το φύλλο μας με ένα πινέλο ελαφρά με ελαιόλαδο.
Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο.
Βάζουμε την γέμιση κάτω κάτω από την μια άκρη στην άλλη και διπλώνουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 4 ίσα μέρη το κάθε ρολό μας.
Βάζουμε σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 40 – 45 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να «ξεκουραστούν» για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε.