Για σήμερα σας έχω μία εκπληκτική πίτα με ένα φύλλο απίθανο, ξεροψημένο και τραγανό από έξω!
Ό,τι πρέπει για να χορτάσετε, τρώγεται ζεστή και λαχταριστή όλες τις ώρες της ημέρας.
Η συνταγή για εσάς:
Τυρόπιτα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για την πίτα:
750 γρ. αλεύρι για πίτες ή για όλες τις χρήσεις
330 γρ. σόδα (αναψυκτικό)
120 γρ. χλιαρό νερό
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
50 γρ. ελαιόλαδο
και 250 γρ. βιτάμ για το άνοιγμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί, σκεπασμένο με μία πετσέτα. Πλάθουμε 14 μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε στο μέγεθος ενός πιάτου, 7 και 7.
Ενδιάμεσα βάζουμε βιτάμ και μετά τα αφήνουμε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για μισή ώρα.
Έπειτα ανοίγουμε τα 7 φύλλα σε ένα μεγάλο ταψί, το τοποθετούμε από κάτω και βάζουμε ό,τι γέμιση θέλουμε.
Τέλος από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα 7 φύλλα, που πλέον γίνονται ένα μεγάλο! Χαράζουμε την πίτα και βάζουμε λίγο λαδάκι και νεράκι.
Για τη γέμιση ο καθένας βάζει ό,τι επιθυμεί. Εγώ έβαλα 2 αυγά και 500 γρ. τυρί φέτα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας και το τελευταίο 10λεπτο στην κάτω αντίσταση, για να ψηθεί καλά και από κάτω.
Καλή σας επιτυχία!!